Foto: Magnus C Lydahl
Endre IF

Målexplosion för Wallgren: ”Det är ju mål jag ska göra”

Sju mål på tre matcher - Endre Linnéa Wallgren har inlett slutspelet med en målexplosion.

18 mål på 26 matcher i ligaspelet, i slutspelet har Endres Linnéa Wallgren växlat upp rejält och redan gjort sju mål på tre matcher.

— Det är jätteskönt att det släppt lite och att gör de målen jag förväntas att göra. Det är ju mål jag ska göra. I senaste mot Täby var det kul att det var många andra som gjorde mål också. Vi gör ändå nio mål och det skönt att det släpper för flera, säger Wallgren.

Varför denna målexplosion? 

— Jag har mycket bättre självförtroende nu än vad jag haft innan. Sedan så spelar jag i en väldigt bra femma där jag får bollarna där jag vill ha dem. Det är oftast bara att skjuta in bollen i mål och ofta öppet mål.

Kvartsfinalserien mellan Endre och Täby har på tre matchen gett enbart bortasegrar. En formation som levererat i samtliga tre matcher är kedjan med Wallgren, Sara Steen och Anna Moberg.

— Jo men jag gillar sådana här matcher som är tuffa och med fart. Det är kul att kunna bidra. Vi har verkligen fått till det jättebra. Vi har kört ihop i lite mer än halva säsongen och det känns bättre och bättre för varje match och varje träning. Vi har verkligen hitta kemin allihopa i femman. Det är jätteskönt att vi kan leverera.

Ikväll torsdag väntar match fyra och det är Endre som har matchboll och ledning med 2-1 i matcher.

— Ja vi tar det nu. Det är dags nu att vinna på hemmaplan. Spelar vi som vi gör idag och inte släpper till kontringar och spelar med tålamod där vi skapar långa anfall så kommer vi gå vinnande i det här. Det är så jämnt så att det är de små marginalerna och minimera misstag som kommer bli avgörande.

Vad har varit skillnaden på hemma och bortaplan? 

— Vi är mycket mer noggranna i den matchen och spelar inte bort enkla bollar så att de kan kontra på oss och sådär. Jag tycker vi gör en riktigt stark insats.

Det är inte så att ni spelar ett bortaspel? 

— Jag tycker att vi spelar likadant men att vi gör mindre misstag i första matchen och i tredje än vad vi gjorde hemma. Där släppte vi till lite för mycket enkla kontringar som de kan vända och göra mål på.

Kvällens match börjat 19:00 och en seger för Endre innebär att de tar sig vidare till semifinal. En seger för Täby och det spelas en avgörande match fem på lördag.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar