Foto: Per Wiklund
Endre IF

Slutspelsmatch 50 på 30-årsdagen: ”Gäller bara att ljuga för sig själv”

Endres målvakt Liisa Kokkonen tillbaka i hetluften - ikväll spelar hon slutspelsmatch 50 på sin 30-årsdag.

Får två år sedan avslutade Liisa Kokkonen innebandykarriären och la hjälmen på hyllan. När det stod klart att Sophia Lundmark skulle vara mammaledig fick Kokkonen frågan om att komma tillbaka.

— För det första när jag slutade för två år sedan var jag jättenöjd. Jag har inte haft någon tanke på att jag skulle spela igen. Men sedan när man får frågan om man kan hjälpa till så hjälper man givetvis sitt lag. Jag visste ju inte vad jag går för eftersom jag inte spelet innebandy alls på de här två åren. Det var lite överraskning för alla. Det gäller bara att ljuga för sig själv och tro att det är som förr och ja det är ju nästan som förr, säger Liisa Kokkonen.

I måndags fick hon verkligen känna på hetluften efter comebacken då hon tog plats i målet i kvartsfinalen mot Täby.

— Ja det är jättekul att vara tillbaka och spela och det är ju slutspelsmatcherna som är det absolut roligaste som finns. Det är tuffa matcher och det händer jättemycket och det är mentalt ganska påfrestande att spela mot en motståndare som Täby som är duktiga att kontra. Jag kan inte slappna av en endaste sekund. Det är verkligen tuffa matcher som vi spelar.

När Endre ikväll har chansen att vid seger gå vidare till semifinal gör Kokkonen sin 50:e slutspelsmatch för Endre. En match som dessutom spelas på hennes 30-årsdag.

— Jag tror att det gäller att vi måste ha inställen att gå in och göra jobbet. Vi kan inte slappna av för att vi har ledning 2-1 i matcher då Täby kommer gå all in. De vill och behöver verkligen vinna matchen. Vi ska försöka stoppa dem och göra vårt jobb istället.

Vad säger du om det Endre som du kom tillbaka till? 

— Spetsen är lite vassare och lite bredare. Det är ju spelare i världsklass vi har. Vi har givetvis alltid haft det men nu känns det som att vi har flera som kan gå in och avgöra. Sara Steen är ju den som brukar avgöra matchen men nu har ju Wallgren blivit ganska het. Hon har ju hittat målsinnet.

Hur bra är ni? 

— Jag tror att det här laget kan gå väldigt långt. Men det är ju svårt att avgöra om det är bästa Endre någonsin eftersom lagen tidigare varit annorlunda. Men det här är ett av de bästa.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar