Foto: Per Wiklund
IKSU

480 dagar senare – långa segersviten bruten: ”Hellre en förlust här än i finalen”

480 dagar senare - IKSU:s långa segersvit till slut bruten.

Senast regerande mästarna IKSU förlorade en tävlingsmatch var den 17:e december 2017 då Västerås Rönnby vann i Umeå. Efter det har regerande mästarna radat upp segrar och gick igenom hela förra slutspelet utan förlust. Under torsdagskvällen skulle den mäktiga och smått galna sviten brytas då Täby vände och vann semifinal 1 med 5-4 i förlängning.

— Jag tycker väl att vi är bättre i första perioden och hela vägen tills att vi leder med 4-1. Där har vi ett powerplay där vi inte gör mål och efter det känns det som att de fick energi och tog över mer och mer. Svårt att analysera mer så här direkt efter. Men det blir att kasta matchen i papperskorgen, säger Iksus lagkapten Emelie Wibron efter matchen.

IKSU började bäst och hade ledning med 4-1 innan upphämtningen av Täby inleddes.

— Ju längre matchen gick desto svängigare blev matchbilden och det gynnade Täby mer än oss idag. Det är en tuff match och det är små marginaler. Täby är betydligt bättre än när vi mötte dem i serien så nu är det bara att ladda om till lördag.

Förlusten innebär att en 480 dagar lång svit av att bara vinna nu är bruten för de regerande mästarna som gick igenom årets serie med nytt målrekord och poängrekord.

Hur ser du på att segersviten är bruten?

— Det är både och om jag ska vara ärlig. När vi tidigare spelat slutspel och gått långt så har vi ibland förlorat något match och även inlett semifinalserier med både en och två raka förlusten och lyckats vända och fått energi av det. Kan det här ge oss tändvätska och hjälpa oss mot ett guld så offrar jag gärna sviten.

Kanske skönt rent av att slippa ha det med sig? 

— Det är en fantastiskt bedrift vi har gjort och det ska vi vara stolta över. Men det viktigaste för mig är att vi slutar som segrare i Globen och då tar jag hellre en förlust här än i finalen.

Vad kan vi förvänta oss av IKSU på i match 2 på lördag? 

— Vi har väl en liten hemläxa att göra nu innan lördag. Det känns som Täby var ganska bra förberedda på hur de skulle möta oss idag. Jag hoppas framförallt att vi kan spela ut och spela mer kreativt. Det bygger på att vi tar kampen och vinner närkamper. Energi var inte dålig idag men kan vi komma upp lite till och vinna kampen så kommer vi även spela bättre, avslutar Wibron.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar