Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Västerås Rönnby värvar målvakt

Helen Bircher lämnar Västerås Rönnby - här är målvakten som ersätter.

Efter att Västerås Rönnby i förra veckan åkt ut med Pixbo Wallenstam i kvartsfinalen meddelade klubben att den schweiziska målvakten Helen Bircher lämnar laget.

— Västerås Rönnby IBK tackar Helen Bircher för allt du gjort för Rönnby Tigers. Vi kommar alltid att minnas dig och kommer att sakna dina klapp klapp när publiken ska igång. Stort tack och lycka till med innebandykarriären hemma i Schweiz, skrev Rönnby på sin facebooksida.

Nu har de skrivit kontrakt med en ersättare till Bircher och presenterades under torsdagen U19-landslagsmålvakten Cornelia Palmér. Palmér som till sommaren tar studenten från Riksinnebandygymnasiet i Umeå har varit jagad av flera klubbar såsom Malmö och Endre. Valet föll till slut Västerås Rönnby.

— Cornelia är nog Sveriges största målvaktstalang med junior VM guld på meritlistan. Hon var otroligt eftertraktad, men valde Västerås Rönnby vilket vi är oerhört stolta för. Cornelia passar perfekt in i vår satsning mot toppen av SSL, säger Mikko Piri Björling från Västerås Rönnbys sportgrupp.

Cornelia Palmér har IBK Boden som moderklubb och innan hon gick till RIG Umeå så spelade hon även tre säsonger med Notvikens IK. I RIG Umeå har hon spelat i Allsvenskan samt varit med och vunnit SM-guld på juniornivå.

— När jag var och hälsade på så fick jag en riktigt bra känsla, både för staden och klubben! De jag träffade välkomnade mig på ett mycket bra sätt och det kändes helt enkelt rätt. Sen känns det som att Rönnby har något spännande på gång med ett ungt lag och det känns som en bra framtidsklubb där jag kan ta nästa steg i min utveckling, säger Palmér.

Förhoppningen är att fortsätta utvecklas och bli aktuell för a-landslaget.

— Jag har höga målsättningar och höga krav på mig själv och vill bli så bra som jag möjligtvis kan bli, jag vill vara och konkurrera med de bästa. Mitt kortsiktiga mål är att etablera mig i SSL, konkurrera om speltid och bidra med vad jag kan redan nästa säsong. Mitt långsiktiga mål är att ta plats i landslaget och vinna VM-guld.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar