Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Centern förlänger med Falun – siktar mot VM: ”Det är en morot”

Casper Backby förlänger med Falun - siktar på att ta klivet mot en fast plats i landslaget.

22-åriga Casper Backby värvades till Falun 2013 och 2014 blev han den yngste spelaren att göra mål i en SM-final när Falun vann SM-guld i Malmö. Sedan dess har han varit bofast i stjärnspäckade Falun där han vunnit fler SM-guld och även blivit uttagen i landslaget. Nu har Backby skrivit på ett nytt kontrakt med Falun.

– Det känns superbra. Efter mina sex år här uppe känns det verkligen som hemma för mig och i slutändan var det inget snack om saken. Jag trivs med grabbarna i laget, förening och i staden så det känns otroligt skönt att det är klart. Falun är ett lag som kommer vara ledande inom innebandyn ett bra tag framöver och jag vill vara med på den resan. Det känns som att man börjar ge mer och mer förtroende till yngre spelare och det känns som om vi har en bra och intressant mix på gång, säger Backby till Faluns hemsida.

Den här säsongen har den defensivt starka centern gjort 9 mål och 13 assist.

– Casper Backby är med sin fina fysik och hårda arbetsmentalitet en kulturbärare för IBF Falun. Casper har under alla sina år i Falun varit lyhörd, ödmjuk och hårt arbetande vilket utvecklat honom till en toppcenter i SSL. Caspers signatur är ett ett viktigt led i IBF Faluns lagbygge där åldersstrukturer inte kompromissar med jakten på nya titlar. Vi i IBF Falun är jätteglada att Casper vill fortsätta sin resa hos oss, kommenterar sportchef Rickard Hedlund.

 

Förhoppningen för Backby är att om bara en dryg vecka ta ett nytt SM-guld och även ta klivet in till en fast plats i landslaget.

— Ett personligt mål som alla här är ju att få representera Sverige i ett VM. Det är något som driver mig till att fortsätta jobba hårt varje dag. Jag är fortfarande rätt ung med mina 22 år och jag har vunnit det som går att vinna på klubblagsnivå men jag har aldrig spelat VM, så det är en morot. Sen har jag saker att utveckla i spelet som jag kommer slipa på men ett VM och sen vill jag gärna ta tillbaka guldet nu i April.

 

Foto: Per Wiklund


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar