IBF Falun

Tungt skadebesked för Fahlström

Tungt skadebesked för Johan Fahlström - missar resten av säsongen.

Lördagens semifinal var bara 37 sekunder gammal när oturen var framme för Faluns back Johan Fahlström. Fahlström krokade olyckligt in med Mullsjös Anton Vestlund och föll till marken och vred sig i smärtor med en befarad allvarlig skada. Fahlström blev liggandes ett tag innan han bars ut från planen och åkte till sjukhuset. Det första beskedet som kunde ges är att det rör sig om en allvarlig knäskada.

– Läkaren kände på knäet. Det tog aldrig stopp när han vred på det och han var ganska säker på att både korsband och ledband är av, säger Fahlström till DT.se

Det finns en liten chans att skadan inte är så allvarlig.

— Jag får väl veta definitivt efter en magnetröntgen. Just nu är det för svullet för att göra en sådan, men jag hoppas att det kan bli gjort inom närmaste veckan. Jag har ändå ställt in mig på att det är av för att slippa få en negativ överraskning.

Klart är att han missar resterande del av slutspelet och förmodligen en stor del av nästa säsong.

– Just nu gör det bara fruktansvärt ont och jag fokuserar mest på att uthärda smärtan. Sedan kan man förstås fundera på vad det innebär för framtiden och då missar jag först och främst slutet på den här säsongen, sommarträningen och säkert också halva nästa säsong. Det känns inte alls bra.

Falun spelar ikväll på bortaplan mot Mullsjö i match 4.

– Tråkigt att inte kunna spela förstås, men vi har kompetenta spelare som kan gå in i stället. Jag tror att vi vinner borta på tisdag och sedan fixar finalplatsen hemma på torsdag.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar