Innebandyfesten

SM-guld till Aspen/Lerum: ”Det är helt sjukt”

Underläge med 0-3 efter två perioden - då vände FBC Aspen/Lerum till SM-guld efter avgörande av lagkapten Oscar Johansson.

Finaldag på Innebandyfesten 2019 i Växjö och Sveriges bästa juniorlag ska utses. Dagen inleddes med SM-final för P16 där hemmalaget Växjö tog emot Aspen/Lerum i en match där Växjö gick ifrån till ledning med 3-0 inför tredje perioden. Då vände Aspen/Lerum till seger med 4-3 och blev Svenska Mästare.

— Det är helt sjukt. Det är en dröm som går i uppfyllelsen. Det är helt sjukt, säger Aspen/Lerums lagkapten Oscar Johansson efter slutsignalen.

Vändningen i den tredje perioden påbörjades av Joel Ekström som gjorde två mål. Efter att Victor Johansson kvitterat så klev lagkapten Oscar Johansson och gjorde avgörande 4-3.

— Jag ser att deras back fipplar lite med passningen uppe i fickan så jag går upp och bryter den och ser att vi kommer två mot två. Då ser jag att bortre är ledigt och jag trycker upp den, säger lagkapten Oscar Johansson.

Efter två perioder såg det dock tufft ut för att det skulle bli SM-guld. En otrolig vändning senare kan Aspen/Lerum titulera sig Svenska Mästare.

— Det var en häftigt vändning. Det är verkligen i tredje perioden som det lossnar för oss. Vi går ut och trycker på hårdare och skapar otroligt mycket och sätter dit lägena vilket vi inte gjorde första två. Det är väl det som är skillnaden.

Hur var känslan inför tredje? 

— Det kändes ändå som att vi hade grepp på det. De skapar inte så mycket och målen de fick var lite enkla såsom i powerplay och liknande. Vi skapade samtidigt väldigt mycket så det kändes som att vi skulle komma tillbaka.

Beskriv laget som tar guld idag? 

— Vi ett väldigt härligt gäng med 17-15 stycken som är väldigt nära varandra och spelat med varandra nästan hela livet. Att få göra det tillsammans är fantastiskt, säger Johansson.

TV: Se målen från matchen här

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar