Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Ett år efter påskriften i klacken – Götz spelar SM-final

Förra SM-finalen skrev han på bland supportrarna i periodpaus - på lördag spelar Simon Götz sin första SM-final.

När Storvreta förra året vann SM-guld stod Simon Götz i klacken. Han hade då skrivit på kontraktet och värvats till mästarklubben mitt under pågående SM-final.

— Det var speciellt och spännande förra året att få se sitt kommande lag göra en så bra match och det var fantastiskt kul att det blev vinst och guld. Det var något man tog med sig in i försäsongen direkt, säger Götz.

Men hur blev det som det blev med påskrift mitt under finalen? 

— Allt var ju klart i förväg och då snackade jag och Micke Rasi (sportgruppen i Storvreta) ihop oss att vi skulle göra något extra av det. Vi var ju ändå i samma byggnad så vi ville se till att göra något av det då. Det kändes som ett bra tillfälle.

Hur var det? 

— Det var ju stort att få kliva in i periodpausen och signa med sportchefen och andra personer i föreningen och alla fansen på plats mitt i en SM-final. Det var ett speciellt välkomnande och jag följde matchen från klacken.

Sedan dess har det hänt en del. Götz anslöt till guldlaget och säsongen har varit upp och ner där Götz både suttit en del på bänken men även fått en hel del speltid både som back och forward.

— Jag har utvecklats en hel del det här året. Det är en väldigt skillnad att komma vara här och möta landslagsspelare varje träning har gjort att jag tagit kliv. För mig är det som ett spela en SM-final i varje träning. Men jag känner inte att jag har fått ut min fulla kapacitet i år. Jag har inte producerat som jag har önskat och förhoppningsvis har jag sparat det till lördag.

Hur ser du på din roll i finalen? 

— Det gäller för oss att jobba hårt, vinna närkamper och täcka skott. Vi i tredjelinan ska göra det jobbet väldigt bra och gör vi det kommer det bli riktigt bra.

Gissar att känslan är god? 

— Vi vinner så är det bara. Det är det här vi längtat efter hela säsongen och grundserien spelar verkligen ingen roll. Vi vet vilken kapacitet vi besitter och vi såg det mot Dalen när vi gick ifrån. Får vi en sådan träff så är det ingen lag i världen som kan slå oss.

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar