Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Vadslagning i Falun: ”Jag tror inte han kommer göra det”

Vinner Falun guld och Omar Aldeeb blir matchens lirare så ryker backens hår.

En klassisk grej inför finaler med ett guld i potten är att spelare och lag slår vad med varandra att de ska göra olika saker om det blir guld. Den inslaget finns även vid årets herrfinal. I Storvreta finns det ingen vadslagning men i Falun har två spelare lagt en frisyr i potten. Det är Omar Aldeeb och Simon Berg som kommit överens om en deal.

— Ja det finns ett vad i laget. Det är jag och Simon Berg som har slagit vad om att om vi vinner guld och jag blir matchens lirare så ska Berg raka av sig håret. Men jag tror inte han kommer göra det, säger Omar Aldeeb.

Nu när det kommit ut så måste han väl? 

— Ja nu kanske han känner lite press när det kommer ut i media. Det är en kul grej och morot.

Att raka av håret skulle vara en stor förändring för Simon Bergs frisyr. Han har långt hår och på planen är det uppsatt i tofs. Idén kom fram under en middag.

— Vi satt och käkade middag och surrade jag, han och hans tjej. Han sa att han var trött på sitt hår och då sa jag att vinner vi guld så rakar du håret och det var han med på. Sedan började han lägga på en massa grejer men nu är det att om det blir och jag blir matchens lirare så ska håret bort.

När vi når Simon Berg över telefon så lovar han att hålla vad han lovat.

— De har ju tjatat om det sedan jag kom hit så jag får väl se till att göra det. Blir det guld och Omar blir matchens lirare så rakar jag av det. Det är väl på tiden, säger Berg själv.

Du har inte funderat på att skapa något vad tillbaka? 

— Nja det är väl inget bestämt men jag får väl se om jag kan få med mig någon av de andra. Det är väl dags för Backby att klippa sin tofs också.

Tillbaka till Omar Aldeeb så trodde Alexander Galante Carlström att finalen bir Aldeebs match. En roll han själv gärna tar.

— Jag både tror och hoppas det. Det har ju känns bra hela säsongen för mig och för hela laget och min femma. Det vore kul om det blev min final. Jag ska bidra med det jag brukar bidra med. Springa mycket och göra det jobbigt för Storvretas backar och förhoppningsvis trycka dit någon, säger Aldeeb.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar