SSL-Herr

Karriärens sista match – då startade Berggren GULDvändningen

Karriärens sista match - då klev Berggren fram och startade guldvändningen.

Underläge med 0-3 i SM-finalen efter drygt halva matchen. Då klev meste SSL-spelaren någonsin, spelaren som för dagen gjorde sin sista match i karriären, Storvretas Jesper Berggren fram och startade en mäktig vändning fram till ett sjätte SM-guld.

— Det är så jävla rättvist att det är han som gör det. Det finns något väldigt fint i det, säger Storvretas lagkapten Mattias Samuelsson.

Målet av Berggren var starten på fem raka mål för Storvreta och ett nytt SM-guld.

— Jag fattar inte hur vi kan vinna idag om jag ska vara helt jäklar ärlig. Lugnt och metodisk jobbar vi oss in i det efter underläget och jag tycker när Berggren bombar in 1-3 så händer något. Helt plötsligt börjar de kasta massa långbollar där de tidigare sprungit med bollen tidigare och då är Falun inte lika bra och då tog vi över.

Vad rör sig i huvudet? 

— Man landar ju in i att man är så jäkla lycklig bara. Allt bara bubblar inom en. Man är tom, man är trött och jag är hungrig men mest är jag lycklig.

Samuelsson som tidigare den här säsongen bestämde sig för att spela minst ett år har under hela sin karriär haft Berggren som lagkamrat. Dagens avslut blev något extra.

— Just nu känns det bara bra. Både jag och Jesper, eller ja framförallt Jesper kan ju var jättetrygg i sin karriär oavsett hur det hade gått idag. Han har gjort en fantastisk karriär och betydd så mycket för så många. Men det är klart det känns fantastiskt att han får vinna.

Ett nytt guld, målskytt och en bra match av Berggren. Nu kan han verkligen lägga av och se tillbaka på en framgångsrik karriär.

— Det här såklart speciellt med sjätte guldet och sista matchen. Det känns perfekt att avsluta på det här sättet såklart, med de här fansen och den här föreningen. Det känns hur bra som helst.

Ett perfekt avslut helt enkelt.

— Det kan inte bli bättre. Att få avsluta hel och i bra form med ett guld igen. Det är helt perfekt.

TV: Se Storvretas GALNA firande i omklädningsrummet  

TV: Alexander Rudd men karriärens viktigaste straff 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar