Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Stjärnorna nollade igen: ”Klart man känner ansvar”

Återigen gick Falunstjärnorna mållösa i SM-finalen.

Ledning med 3-0 efter halva matchen och det såg ut som att Falun skulle ta revansch från finalförlusten förra året. Då vände Storvreta och i underläge i tredje perioden hade Falun inget att sätta tillbaka.

— Det är vändningen som svider nu efter. Vi får de exakt dit vi vill och spelar skitbra i alla femmor men sedan i andra perioden så bli vi ängsliga och ger dem momentum som de inte ens förtjänar tycker jag. Vi har läge för att ta guldet men det lilla fattas och som vanligt i finalen så blir det skitmål och 4-3, säger Faluns Rasmus Enström.

Efter förlusten förra säsongen var Faluns förstafemma besvikna på sin egen insats då de gick mållösa. Även den här finalen fick stjärnorna Rasmus Enström, Alexander Galante Carlström och Emil Johansson utan att ha gjort mål.

— Vi ska ju leda vårt lag och spelmässigt tycker jag att vi gör det helt okej. Men det är väl det där lilla sista och målen som uteblir. Klart man vill vara bidragande men jag tycker vi spelar bra mot deras femma.

Känner du ansvar för förlusten? 

— Ja klart man känner stort ansvar när vi har den rollen vi har. Jag vet inte hur många lägen vi har jag, Alex och Emil. Men det är klart att vi ska leverera mål.

Hur tungt var det att förlora igen? 

— Vi mötte helt klart ett bra lag men jag känner att förra året var det helt rättvist. Idag är det tungt, vi har 3-0 och har hela matchen. Istället blir det så här.

Falun fick tre utvisningar i matchen samt en straff emot sig. Att det skulle vara något att hänga upp sig på avfärder Enström direkt.

— Nej det är verkligen inget som avgör. Det kunde lika gärna gått till vår fördel så det är verkligen inte där vi faller idag. Men visst de gör mål där men det är verkligen inte där det faller. Det handlar om att vi börjar tänka innebandy och de käkar ikapp oss. De är värdiga mästare men det är det som är det värsta. Det kändes som att vi gav dem matchen, avslutar Enström.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar