Foto: Per WIklund
#ibsilly

Kalmarsund bekräftar – värvar målvakt från konkurrent

Kalmarsund bekräftar avslöjande - värvar målvakten Edin Omanovic från Växjö.

Igår avslöjade vi att Kalmarsund värvar målvakten Edin Omanovic från Växjö som ersättare till Jan Binder. En övergång som Kalmarsund bekräftar med ett pressmeddelande.

— I Edin får vi en mycket ambitiös spelare som vi förväntar oss har positiv inverkan på vår kultur. Dessutom har han erfarenhet av att bygga framgångsrika målvaktspar och lag tidigare. På planen förväntar vi oss att få se en aktiv målvakt som jobbar igenom varje situation med stort fokus och på ett bra sätt kommunicerar och samarbetar med utespelarna. Ledarstaben har också en tydlig bild hur vi ska jobba för att Edin ska nå sin höga potential, säger Kalmarsunds nya tränare Alexander Brinkman.

Kontraktet mellan FBC Kalmarsund och Edin sträcker sig över två säsonger. Säsongen 2019/2020 och 2020/2021.

— Jag är väldigt glad och stolt över att få chansen att spela för FBC Kalmarsund dom kommande två säsongerna. Jag kommer till en förening som är under en väldigt spännande uppbyggnadsfas och som enligt mig har stor potential att inom en snar framtid kunna utmana topplagen i Svenska Superligan på riktigt, säger Edin Omanovic.

Valet att lämna Växjö för Kalmarsund har flera anledningar. Bland annat så pluggar Omanovic i Kalmar.

— Då jag sen ett år tillbaka studerar i Kalmar samtidigt som intresset för spel i Kalmarsund blev ömsesidigt var det i slutändan ett relativt enkelt val. I Kalmarsund känner jag att jag kan få förutsättningarna för att ta ytterligare kliv i mitt spel som tillsammans med min väldigt tävlingsinriktade personlighet kan lyfta FBC Kalmarsund mot dom nivåerna som man har potential att en dag nå.

Omanovic kommer därmed bilda målvaktspar tillsammans med Kalle Bending Sörling. Växjö ersätter Omanovic med målvakten Erik Svensson som värvas från Lagan IBK.

LÄS MER: ”Sollet” klart för Växjö 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar