Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Avslöjar: Han tar över Sirius

Enligt uppgifter har Sirius damlag har gjort klart med ny tränare.

I början av april meddelade Sirius på sin twitter att huvudtränare Niklas Johansson inte fortsätter leda laget nästa säsong.

— ”Nicko” har ett stort hjärta och har alltid givit sitt bästa för klubben, oavsett om det varit medgång eller motgång. Han har varit oerhört professionell och klubben såg gärna en fortsättning över kommande säsong men Niklas kommer nu fokusera mer på familjen framöver.

Nu har klubben gjort klart med en ersättare. Enligt uppgifter är det Mårten Pederson som inom kort kommer att presenteras som ny tränare. Pederson kom till Hagunda säsongen 2014/15 och har lett laget i deras resa till att den här säsongen vara ytterst nära att gå upp i SSL. Hagunda tog sig så långt som till en femte och avgörande match mot Warberg där laget föll. Efter den matcher meddelade Pedersson att han inte skulle fortsätta träna Hagunda.

— Sportsligt så går jag och Hagunda skilda vägar nu men i hjärtat kommer alltid Hagunda finnas kvar och jag kommer att följa laget på plats så mycket jag kan. Jag är helt övertygad om att laget och föreningen kommer att gå ihop likt vi gjorde efter den sista Rotebro-matchen och utan målsättning att gå för SSL nästa år, sa Pedersson till Hagundas hemsida. 

Nu blir det SSL ändå för Pederson som byter till Sirius. Ett Sirius som förra säsongen avslutade starkt och slutade på en tionde plats, sex poäng ifrån slutspel.

I spelartruppen har Sirius förstärkt till nästa säsong. Främst utmärker sig landslagsbacken Natalie Hjertberg som värvas från Dalen. Dessutom flera yngre spelare värvats såsom Maja Sund, Mathilda Nilsson, Kajsa Pettersson och Isa Grängsjö från RIG Umeå.

*ibnytt.se har sökt Sirius för en kommentar. 

Foto: Eva Ohlström

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar