#ibsilly

Presenterad under SM-finalen: ”Kille som har gudabenådad teknik”

Övergången har varit på gång länge - innan SM-finalen presenterades Emil Ruud för Falun.

I samband SM-finalen förra helgen mellan Storvreta och Falun passade Falun på att presentera ett nyförvärv framför supportrarna. Övergången har varit på gång under en längre tid och framför det ”rosa havet” blev det helt klart att U19-landslagsspelaren Emil Ruud lämnar Örebro för Falun.

— Vi har haft kontakt med Emil sedan han gick i årskurs 9. Det var nära att han flyttade till oss redan då men han ville vara kvar. Sedan dess har han och jag haft kontinuerlig kontakt och det känns väldigt bra att han nu kommer till oss, säger Faluns sportchef Rickard Hedlund.

18-årige Emil Ruud gjorde en gångna säsongen 21 mål och 22 assist för Örebro som åkte ur SSL. Nu väntar istället spel med SM-silvermedaljören Falun och spel med hans gamla radarpartner från Örebro, Malte Lundmark.

– Det är en väldigt bra utvecklingsmiljö i Falun och ett riktigt bra lag som slåss om titlar. Verkar som ett bra gäng i laget också, säger Ruud till JAS-bloggen.

Falun är såklart nöjda med att lyckats locka till sig en av de stora framtidsnamnen inom Svensk Innebandy.

— Det är ju en kille som har gudabenådad teknik. Han köper sig tid överallt och har växt på sig väldigt bra. Kan vi fortsätta utveckla hans fysik så kommer han vara blågul inom 3-5 år. Det ska bli häftigt och spännande att se vad han kan göra hos oss och han redan har visat i Örebro att han är väldigt bra i SSL. Jag tror han kommer bli väldigt nyttig för oss både direkt och på lång sikt, säger Rickard Hedlund.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar