Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Landslagsbacken fortsätter i IKSU: ”Klubben i mitt hjärta”

Cornelia Fjellstedt fortsätter i IKSU - skriver på kontrakt på tre år.

IKSU åkte den gånga säsongen oväntat ur SSL-slutspelet mot Täby och missade därmed att försvara sitt SM-guld. I förberedelserna för att ta tillbaka SM-guldet har IKSU fått ett viktigt besked från landslagsbacken Cornelia Fjellstedt som skrivit på för tre nya år.

– Att förlänga med IKSU kändes självklart för mig. Det här är klubben i mitt hjärta, säger 25-åriga Cornelia Fjellstedt i ett pressmeddelande.

Cornelia kom till Umeå för att gå på Riksidrottsgymnasiet och spel i RIG Umeå. Hon gjorde sin första säsong i IKSU och Svenska Superligan säsongen 2012/2013. Sedan dess har hon tagit 2 VM-guld, 6 SM-medaljer och 2 Champions Cup guld.

— Jag har sedan jag var liten drömt om att spela i en och samma klubb och trivas där till 100% och att få göra det är otroligt stort för mig. Jag älskar klubben och dess driv att alltid vilja göra allting för att vinna. Att det sedan finns ett driv att utvecklas och att människorna i och runt klubben är otroliga gör inte saken sämre.

Klubbchef Jocke Sjöström är nöjd med att förlänga med världsbacken.

– Cornelia är ryggrad och hjärta i IKSU och snart en av dem allra största i klubben genom alla tider. Hade det varit viktigt för henne så hade hon blivit utsedd till världens bästa spelare vid något tillfälle, men denna kreatör vinner hellre titlar än individuella utmärkelser. Det känns grymt bra att en så ödmjuk och otroligt professionell spelare representerar IKSU även kommande säsonger, säger klubbchef Jocke Sjöström.

Nu är förhoppningen att ta tillbaka SM-guldet.

– Målet för nästa säsong är som alltid att vinna SM-guldet. Nu är det VM-år också vilket motiverar lite extra under säsongen. Målet kommer vara att försvara VM-guldet och vinna SM-guld nummer sju för klubben, avslutar Fjellstedt.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar