Foto: www.warbergic.se
#ibsilly

Warberg värvar playmaker från Skåne – återförenas med tränaren

Debuterade i SSL som 18-åring - återförenas med gamla tränaren.

22-årige Simon Nilsson debuterade i SSL som 18-åring. Då under ledning av Kent Göransson. Nu återförenas dem när Warberg värvar Nilsson från Munka Ljungby.

— Simon är en superspännande spelartyp och han passar perfekt in i vår grupp med unga och utvecklingsbara spelare. Vi ska göra allt vi kan för att få honom att växa hos oss, då kommer han att bli en riktigt bra SSL-spelare. Hans bollbehandling i hög fart är redan av väldigt hög klass, och när han anpassat sig till sin nya omgivning blir han en stor tillgång för Warberg! Jag är väldigt glad att han valt att komma till oss, och jag är tacksam mot hans moderklubb Munka Ljungby som varit tillmötesgående i våra diskussioner och låter en ung spelare få chansen i SSL, säger Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen i ett pressmeddelande. 

Tränare Kent Göransson som varit med och tagit tillbaka Warberg till SSL säger som här om sin gamla spelare.

— Simon har alltid varit en spelare med riktigt bra teknik och fart. Redan när jag tränade honom för ett antal år sedan fanns intentionerna till en framtida SSL-spelare, nu har han byggt på sig lite mer hårdhet och är mogen att ta steget upp. Det kommer bli mycket intressant att se hur Simon kan utvecklas ytterligare i vår miljö, säger Göransson. 

Nilsson själv ser fram emot SSL-spel igen.

— Det känns också kul att få vara med när ett lag tar nästa steg. Det är ett ungt hungrigt lag som har kämpat sig upp till innebandyns finrum, jag är imponerad över deras prestationer och det känns som det kommer att passa mig bra att spela här. Det känns spännande att ta nästa kliv i min utveckling och jag är redo för den utmaning som väntar, säger Nilsson. 

Nilsson som beskrivs som en playmaker har de senaste tre säsongerna gjort 126 poäng i division 1.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar