Övrigt

Intervju med IBsurr

Det startades som ett test i saknaden efter en podcast som pratade innebandy. Idag är Innebandysurr en uppskattad om omtalad podcast som drivs av kompisarna Jesper Gribe och Albin Skur med stor hjälp av Johan Karlsson. Varje söndag surrar (pratar) de om innebandy och bjuder på ord som chipslirare, snidare och gnuggare. ibnytt.se tog sig ett snack med Sveriges främsta innebandypodd.

Hur startades Innebandysurr?

Albin – Började med att vi kommenterade matcher med gutt surr även där. Jag är skyldig till att det sen blev en podd och fick övertala Gribe länge. Han var inte säker på att han var beredd att lägga ner tiden. Han spelar ju högre nivå men tillslut så fick jag med honom på att testa ett gäng avsnitt och sedan utvärdera efter det. Det kändes bra och vi körde vidare.

 

Varför startade ni?

Albin – För att det inte fanns något annat. Med 130 000 licenserade spelare borde det finnas intresse. Jag hittade bara lokala podcaster och inget som var för hela Sverige. Så vi bestämde oss för att skapa det själva för att lyfta innebandyn ytterligare. Detta är vårt sätt att hjälpa innebandyn att utvecklas.

 

Vilka är ni?

Jesper Gribe – En dåre! Han kan hitta på saker jag aldrig tänkt på. Vi kompletterar varandra rätt bra då han är Filip i Filip och Fredrik. Han kör på, blundar för verkligheten och bara kör. Han kan ju dessutom säga uttryck som ingen annan kan,  beskriver Albin.

Albin Skur – Han är en innebandynörd som gillar statistik och att gå in på djupet. Albin är också en extremt pratglad människa. Man kan gå på en innebandymatch och är det tyst mellan oss så pratar han med grannen istället. Detta är självklart positivt, eller ja kanske inte när han fastnar i cafeterian när han köpt något till oss båda, beskriver Jesper.

Johan Karlsson – Johan är ju den som håller ihop oss med alla teknik och produktion. Han är lugn och stabil, lite som en hund som sköter sig. Han tar verkligen jobbet i det tysta, som vi brukar säga. Vi hade inte varit något utan Jiken, utan honom – ingen podd, beskriver Albin.
Vi hittar både Jesper och Albin i Stockholms innebandyhallar. Albin i Farsta både som spelare och ledare och Jesper i Tyresö Trollbäcken.
Jesper – Jag kör alltid 100%. Det är kul att vara med i allsvenskan med TT men jag räknar med mycket division 2 spel när vi kan flytta spelare mellan lagen. Men med fler bra träningar så hoppas jag bli så bra som möjligt och ta mer plats i a-laget.

 

Vad kan vi förvänta oss av ibsurr framåt?

Albin – Steg ett är att vi är med från början av säsongen. Vi kommer inte in i november som senast utan är varma i kläderna från början. Gällande gäster så kan det dyka upp vad som helst. För Patrik Åman tog det 4 månader innan vi hittade en tid och med Oscar Lundin 4 meddelanden på twitter. Men det kommer bli högt och lågt och mycket trevligt surr.

 

Finns det någon kul anekdot kopplad till ibsurr?

Albin – Det hände en kul grej med 03-killarna i Farsta för några veckor sedan. Det är en förälder i andra laget som är 50 bast som kommer fram och har lyssnat på podden och hälsar. Det var så oväntat, känns lite galet att vi når ut både till unga spelare och gamla föräldrar som kanske aldrig har lirat själva. Finns fler historier i varje avsnitt dessutom så in och lyssna.

 

Ni slänger er med många slangord såsom gnugga, snidare, pannbandsspelare osv. Vilken är favoriten? 

Albin – Det finns många, jag gillar pizzalirare eller chipslirare. Inget vi har skapat men det är en favorit. Det är en spelare som är bland de tre sämsta på fystesterna om den ens är där. Men den lirar och kommer alltid göra sina poäng. Det finns många lirare som är chipslirare som man känner igen, inte i SSL men i division 1 finns massor.

Jesper– Chipslirare är min favorit också, men jag använder gnuggare eller snidare mer. En chipslirare för mig är en halvkort rund spelartyp med pannband och härlig böj och löd som inte tycker om att jobba hem.

 

Favoritspelare?

Albin – Iraeus var min favorit. Nu är det Emil Johansson i Falun. Han är så fin! Han är elegant på planen och det ser så enkelt ut. Hedersomnämnande även till Joel Kanebjörk som har käkat upp många finnar och tjecker genom åren.

Jesper – Alexander Rudd. Han är unik, han gör så sjuka grejer och är nog den mest sevärda just nu.

Ni hittar podcasten här: http://ibnytt.se/category/podcast/

Vårt tips är även att lyssna igenom äldre avsnitt. Där finns gäster såsom Galante Carlström, Niklas Jihde, Patrik Åman med flera.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar