Övrigt

ibnytt.se presenterar – Linn Lundström

ibnytt.se presenterar den välmeriterade spelare Linn Lundström som bloggare. Utlandsproffset Linn som representerar schweiziska UHC Dietlikon kommer blogga om sin egen innebandy men också hålla lite extra koll på de svenska proffsen i Schweiz.

Linns blogg: http://linn.ibnytt.se

Vem är Linn Lundström? 

Norrlänning med karaktäristiskt sje-ljud. Hämtar kraft från att vara glad och tycker att lagidrott är en fantastisk grej – för hjärnan, hjärtat och självklart benen. 30-åring som fortfarande blir bättre på innebandy.

 

Berätta om din koppling till innebandy? 

Min första innebandyklubba köpte jag när jag var 11. Den var röd och cool, tyvärr inte självspelande. Jag gjorde min första innebandyträning med IBK Dalens flickor-86-lag och tänkte: ”Shit, vad svårt”. Sedan dess har jag spelat två divison 1-säsonger, 11 SSL-säsonger (10 med IBK Dalen och en med Pixbo Wallenstam), vunnit tre VM-guld och gör nu min andra säsong med UHC Dietlikon i schweiziska NLA. Jag är nog ett stort bevis på att det, med ganska lite råtalang, går att bli rätt bra, så länge en är tillräckligt envis och har tillräckligt roligt på vägen.

 

Vilket är ditt bästa innebandyminne? 

Mitt bästa innebandyminne är nog det senaste VM-guldet (december 2015). Sammantaget var det min absolut bästa landslagsprestation, i ett lag som var helt fantastiskt och med en inspirerande ledarstab. Dessutom slog vi Finland i Finland, på suddenstraffar i finalen.

 

Vem är din favoritspelare genom alla tider? Varför?

Jag har egentligen ingen enskild favoritspelare, men det jag alltid imponeras över är när en spelare är riktigt bra på att också göra andra bra. Det bästa exemplet personifierat är nog Ketil Kronberg – slitvarg med sjuka skills som aldrig gnäller och alltid gör sin omgivning bättre.
ibnytt.se kommenterar: 

– Vi är mycket glada att i samarbetet med Floorballzone kunna få en inblick i Linn Lundströms vardag som innebandyspelare i Schweiz. Det känns som en klockren start i vår långsiktiga vision att även bygga på internationell bevakning.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar