Foto: Idrottsfoto
Malmö FBC

Imponerande seger av nykomlingen Warberg

Lyckad hemmapremiär för nykomlingen Warberg IC som vinner över tippade slutspelslaget Malmö FBC med 5-4. Två mål gjordes av Warbergs Malin Pettersson. - En riktigt skön seger, säger Malin.

Nykomlingen Warberg IC mot Malmö FBC var en match där många inför trodde på Malmöseger. Warberg ville dock annat och inledde matchen piggt med ledning 2-0 efter den första perioden.

– Vi gör en riktigt bra start där vi har en härlig inställning från början och är på tå. Vi spelar bra och skapar mycket. Stundtals spelar vi mycket bättre än Malmö, säger Malin Pettersson.

Fortsatt ledning för Warberg efter två spelade perioder bland annat efter två mål av Malin Pettersson.

– Det är alltid kul att göra mål, sen är det lagets insats som ska lyftas fram idag. Vi gör en kollektiv bra insats. Beröm även till Therese Arnesson och till Jeanette Nilsson som är tillbaka efter sin korsbandsskada. Det var kul att se.

I den tredje perioden närmade sig Malmö och slutresultatet skrevs till 5-4.

– Det är Malmö som gör det bra i tredje. De flyttar fram och sätter högre press på oss samtidigt som vi omedveten backar hem mer och mer.

Trots 3 mål av Malmö i en sista perioden blev det 3 poäng för Warberg och i nästa match väntar FBC Uppsala.

– Vi är inte jättebra koll på Uppsala. Egentligen har vi bara koll på de andra nykomlingarna Kalmarsund och Tyresö Trollbäcken. Men det kommer nog bli en väldigt tuff match med mycket kamp där vi verkligen måste kämpa om segern, avslutar Malin Pettersson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar