IKSU

Jämnt mellan IKSU och Mora

Potentiellt toppmöte redan i den andra omgången och match mellan IKSU-KAIS Mora. En match som bjöd på hela 19 mål med IKSU som slutsegrare.

IKSU mot KAIS Mora. Två topptippade lag som mycket väl kan mötas i Globen i april när vi avslutar årets SSL drabbades samman under söndagen i en match som svängde åt båda håll.

De var Mora som öppnade matchen bäst med mål av bland andra Michelle Wiki, nyförvärv från Schweiz som gjorde säsongens första match hade tidigt en 3-0 ledning. Starka IKSU vände dock tillbaka matchen och skapade sig en ledning med 6-4 en bit in i den andra perioden, mycket tack vara tre starka femmor som alla spelar bra. Efter det följdes lagen åt långt in i den tredje perioden innan IKSUs Johanna Eiremo gjorde matchavgörande 9-8 efter 17:10 i den tredje perioden.

– Vi spelade fantastiskt bra de första tio minuterna, sedan blev vi kanske lite naiva i våra beslut, lite stående på hälarna vilket gjorde att Iksu kunde vända till ledning. Det är klart att det är surt att förlora matchen, som jag tycker att vi har chansen att vinna. Men det var en nyttig match att spela, inte bara för oss utan även för Iksu. Vi tar ändå med oss många positiva saker från den här matchen, säger Kais-tränaren Nóel Alm Johansson till dt.se

Corin Rüttimann var nöjd med att laget lyckades vända matchen till seger.

– Vi pratade mycket om att försöka pusha varandra efter den sovande inledningen. Vi är bäst i tredje perioden, mycket tack vare att vi har ett starkt lag och det gör mycket, säger Corin till Västerbottens-Kuriren