Övrigt

Världens bästa Pixbo Wallenstam

Jämn, tuff, välspelat final i Champions Cup mellan Pixbo Wallenstam IBK och Classic. 26 sekunder in i den tredje perioden avgjordes matchen då Stephanie Boberg gjorde 2-1 på straff för Pixbo!

Pixbo Wallenstam eller Classic, vilka är världens bästa klubblag?
Pixbo som tagit sig till final genom att besegra tjeckiska Vikovice mot Classic som i sin semifinal slog ut ut IKSU efter förlängning.

De bästa på planen vilket redan märktes i den första perioden då publiken i Boråshallen direkt bjöd på högt tempo och mycket kamp. Classic som spelar ett tätt man-man försvarsspel i egen zon ger inte Pixbo några ytor alls att jobba på och blir flera gånger stående back back med svårigheten att ta sig igenom mittplan. Även Pixbo sätter sitt försvarsspel som planerat med en 2-2-1 uppställning med en rörlig toppspelare och tvingar Classic att spela kant där Pixbos försvarare ligger nära och täcker bort.

Andra perioden blev något öppnare då båda lagen började hitta igenom och skapa fler lägen. Först att få utdelning var Classic som genom Mari Alila ger finskorna ledningen efter ett skott utifrån kant. Båda lagen fortsätter mala på och det dröjer knappa 10 minuter in i den andra perioden innan Pixbo kvitterar. Det är landslagsspelaren Isabell Krantz som gör fantastiskt bra match som bågar in över mittplan och välplacerat skjuter in kvitteringen 1-1. Ny energi till Pixbo vilket märks i resterande delan av perioden då Pixbo är det bättre laget. Classic utvisas helt korrekt 5 minuter hårt spel vid tid 17:41 i den andra perioden. Powerplay för Pixbo som inte resulterar i något mål i period 2.

Straff Pixbo

Ledning direkt för Pixbo i den tredje perioden då laget tilldelas en straff som Stephanie Boberg förvaltar på bästa sätt. Det är det enda målet som görs under den 5 minuter långa utvisningen. Det dröjer till 13:16 in i den tredje perioden innan nästa matchhändelse inträffar då Alicia Fylke vinner boll och frispelar Lisa Andebratt som inte gör något misstag och avgör matchen!

Classic försöker med allt de har vilket resulterar i ytterligare mål för Pixbo i öppet mål. Slutresultat 6-2.

Världens bästa klubblag: Pixbo Wallenstam IBK!