KAIS Mora

Tyresö Trollbäcken var nära att ta poäng mot Mora

Tyresö Trollbäcken mot KAIS Mora, nykomlingen mot SM-finlisten och mycket inför matchen har handlat om Anna Wijks möjlighet att göra poäng för 100:e matchen i följd.

Moras försvarsspel var tydligt från start. Full fart framåt och flera gånger under den första perioden hördes lagkapten Wijks stämma, framåt framåt. Ett försvarsspel som gynnade Tyresö Trollbäcken då flera kontringsmöjligheter gavs och forwards vann flera gånger duellerna mot back. Det var också hemmalaget som gjorde matchens två första mål. Vändning kom strax efter av KAIS Mora eller rättare skrivet av Petra Weiss som genom ett hattrick och vände till Moraledning 3-2 vilket inte stod sig perioden ut då Tyresö Trollbäcken kvitterade.

Andra perioden inleddes likt den första med högt tryck av Mora och ett kontrande Tyresö Trollbäcken vilket gav utdelning. Men sen kom den, poängen och assisten som innebär att Anna Wijk gjort poäng i 100 matcher i följd. En assist där Anna får ett uppspel längst högerkanten vid sargen, skymd av läktaren för alla kameravinklar spelar Wijk in den till Amanda Wall som på ett lägger in den i kassen. Ett väldigt imponerande poängsnitt!

Lagen fortsatte att följas åt i denna täta match och det var återigen Tyresö Trollbäcken som tog ledningen och läget fanns att utökade den ytterligare i powerplay. Där slarvas det dock och istället är det KAIS Mora som kvitterar i boxplay och sedan tar ledningen, det genom Amanda Wall.

Tidig utvisning i den tredje perioden då Linnea Wiregård åker ut 2 minuter för hårt spel och Mora får läget att utöka ledningen. Powerplayet blir utan farliga lägen och istället är det tidigare utvisade Linnea Wiregård som kvitterar efter 5:47, en inte helt otagbar boll som letar sig in bakom Amanda Hill. KAIS Mora ställde i den tredje perioden om försvarspelet och tryckte inte lika högt i banan vilket ändrade matchbilden något till Moras fördel då slarv i hemmalagets bollbehandling skapade kontringslägen och mål. Slutresultatet skrevs till 6-8. Ny jämn förlust för Tyresö Trollbäcken trots att laget bjöd upp till bra motstånd mot topptippade KAIS Mora.