Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

Kalmarsund får se upp med Sjödin

Omgång 5 och för Täby FC väntar bortamatch mot nykomlingen FBC Kalmarsund som endast har spelat in 1 poäng. Täby som kommer till matchen med en övertygande 12-2 seger i ryggen. - Det var ingen direkt värdemätare senast och det ska bli kul att möta Kalmarsund, säger Moa Tschöp.

8 inspelade poäng på de första 4 omgångarna för Täby FC och en förkrossande 12-2 seger senast mot Malmö FBC. Under lördagen åker laget ner till Kalmar för möte med nykomlingen FBC Kalmarsund. ibnytt.se tog sig en snack med Moa Tschöp inför matchen.

Hur har ni ställt om från segern mot Malmö?
– Ja den matchen var ingen värdemätare direkt utan vi gick bara in och gjorde vårt jobb. Vi tar med oss det som var bra och har fortsatt träna på enligt plan nu i veckan. Det är inget speciellt fokus inför kalmarmatchen utan vi tränar på det mesta i vårt eget spel just nu både offensivt och defensivt samt detaljer såsom frislag och liknande.

Vem i Täby som Kalmarsund bör se upp extra med? 
– Matilda Sjödin ser riktigt pigg ut just nu. Hon sätter sina lägen, vänder spelet själv och är väldigt kul att spela med. Där för Kalmarsund se upp.

Du är tillbaka i landslaget. Hur känns det?
– Jättekul såklart. Jag hade en diskussion med Andreas Lundmark inför Finnkampen och det handlar först mycket om att jag ska vilja och ha drivet att spela på högsta nivå. Nu när jag har det så gäller det att visa på banan varje match och även nu under EFT att jag ska behålla min plats, avslutar Moa.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar