FBC Kalmarsund DAM

Nykomlingen var med länge mot Täby

FBC Kalmarsund gjorde två mycket bra perioder mot Täby och kvitterade i inledningen av den tredje perioden till 4-4. Efter det la Täby i en högre växel och vann tillslut med 8-4. - Vi känner kanske att vi gjort en bra match och blir nöjda, säger FBC Kalmarsunds Sara Waktel till 24kalmar.se

Nykomlingen FBC Kalmarsund med bara 1 inspelade poäng inledde matchen mot Täby med mycket energi och ett bra försvarspel. Trots ett bra försvarspel var det Täby som gjorde matchens två första mål där det andra gjordes av Matilda Sjödin som just nu öser in mål.

– Jag tycker att vi börjar den här matchen oerhört starkt och är det drivande laget de fem första minuterna, sen börjar vi fundera istället för att agera och Cohen håller kvar oss i den första perioden säger tränare Christoffer Suominen till 24kalmar.se

Kalmarsund som inför matchen inte gjort 8 mål fick utdelning först i den andra perioden då Clara Larsson reducerade till 1-2 assisterad av Sara Waktel. Repliken från Täby kom snabbt därefter av Jennifer Stålhult och scenariot upprepades sig några minuter senare till hemmalagets lagkapten Josefin Bengtsson reducerar och Täbys Josefin Ulvhag replikerar direkt efter. Täbys Louise Wikström utvisas i slutet av perioden vilket Kalmarsund och Ellen Willsund utnyttjar och en ny reducering görs till 3-4.

Den tredje perioden inleds på bästa sätt för hemmalaget med snabb kvittering till 4-4. Därefter är perioden helt Täbys som växlar upp tempot och får utdelning, bland annat genom Matilda Sjödin som gör ytterligare 2 mål. Slutresultatet blir 4-8.

– Jag är aldrig nöjd när vi förlorar. Tredje perioden är vi inte nöjda defensivt. Nu får vi bryta ner matchen i delar och analysera och ta lärdom. Vi har en ganska klar bild av vad vi behöver jobba med, säger Christoffer till 24kalmar.se.

En bra insats för dagen stod hemmalagets Sara Waktel för som var pigg offensivt.

– Vi gör en jättebra första och andra period och sen går vi ner oss. Vi känner kanske att vi gjort en bra match och blir nöjda. Jag är nöjd med min insats idag. Jag tycker om att spela med Clara och Stina och det är kul, säger Sara till 24kalmar.se.

Nu väntar bortamatch mot Warberg och därefter hemmamatch mot Linköping för Kalmarsund. För Täbys del är det hemmamatch mot Endre och bortamatch mot IKSU som står på tur nästa helg.

 

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar