Foto: Malmö FBC
Karlstad IBF

Ny vinst mot Karlstad för Malmö

Seger mot Karlstad IBF i båda matcherna förra säsongen för Malmö FBC och söndagens match fortsatte segersviten efter seger med 6-2. Vilka som var bäst rådde det dock delade meningar om mellan lagets tränare.

Malmö har blivit lite av ett spöke för Karlstad som förlorade båda matcherna förra säsongen och söndagens match fortsatte i samma spår då hemmalaget Malmö startade piggt och skapade sig en 2-0 ledning redan efter 2:29.

– Både då och nu fick vi en dålig start. Vi snackade om det före matchen i dag. Det kanske vi inte skulle ha gjort. Vi låg för långt ifrån deras spelare och förlorade 50-50-bollarna, säger Karlstads tränare Henrik Flognman till nwt.se.

Hemmalaget Malmö gjorde en mycket bra insats och gick ifrån till 5-0 innan Karlstads Luize Bilinska reducerade sent i den andra perioden.

– Vi har jobbat med att få upp energi i gruppen och tycker att vi får bra utdelning för det idag. Vi kämpar och bjuder inte på några onödiga spelvändningar, det låter kanske hemskt att det ska vara så enkelt men det jobbet gör vi väldigt bra idag, säger tränare Mikael Jeppsson till 24malmö.se 
Karlstad flyttade fram i den tredje perioden samtidigt som Malmö spelade ett lägre försvarsspel för att bevaka ledningen och det blev aldrig spännande utan matchen slutade 6-2. Vilka som var bäst råder det delade meningar om.
– Frågar man Karlstad tror jag säkert att de tyckte de var bättre än oss och skyller på domaren. Men vi är bättre i alla spelformer, det är egentligen inget snack, säger Malmös Mikael Jeppsson.
– Jag tycker att vi egentligen är ett klart bättre lag, säger Karlstads Henrik Flogman.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar