Malmö FBC

Tyresö vinner välförtjänt

Tyresö Trollbäcken tog under söndagen säsongens andra trepoängare efter seger borta mål Malmö FBC. -Tyresö vinner välförtjänt, säger Malmö FBCs tränare Mikael Jeppsson.

Hemmalaget Malmö plockade poäng av Pixbo Wallenstam i fredags och i söndags väntade nykomlingen Tyresö Trollbäcken. Trots en 2-0 ledning efter drygt 13 spelade minuter blev det inga nya poäng för Malmö utan Tyresö Trollbäcken vann med 4-2.

– Det är en enorm besvikelse. Men Tyresö ska ha alla heder, de är bättre än oss i 50 minuter i dag, säger FBC-tränaren Mikael Jeppsson till 24malmö.se

Malmö inledde matchen bäst och Tyresö Trollbäckens vändning påbörjades på allvar när Linnea Wiregård reducerar i den sextonde minuten.

– Jag är väldigt stolt över tjejerna och deras insats idag i det mentala. Vi är lite sega i börjar och hamnar i 0-2 underläge. Det var väldigt starkt att komma tillbaks. Det gick ju inte snabbt att göra vändningen utan vi gör den under hela matchen. Fantasiakt starkt jobbat av tjejerna, säger Bruno Lundberg till Malmö FBC youtubekanal.

Tidigare nämnde Linnea Wiregård gjorde även 2-3 och blev utsett till matchens lirare.

– Linnea har varit fantastisk för oss. Det är våran spetskompetens. Hon är livsfarlig och jag sa redan innan säsongen att hon kommer vända ut och in på SSL-backarna. Hon är målskytt och petar in bollar lite här och där, säger Bruno.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar