Foto: Per Wiklund
Övrigt

U19 herr har påbörjat en resa

Seger i Euro Floorball Tour i Växjö för de svenska U19 herrarna. Samma stad där U19-VM avgörs i maj 2017. - Vi börjar en resa nu, det är första gången för oss tillsammans, säger förbundskapten Markus Puskala.

Seger för U19 herrarna i fredags i den första matchen av Euro Floorball Tour i Växjö mot Tjeckien med 8-5, seger mot Schweiz med 7-5 under lördagen och slutligen seger med 6-5 mot Finland. Förbundskapten Markus Puskala summerar en bra helg.

– Vi börjar en resa nu. Det är första gången för oss tillsammans och många spelare gör debut på fredagen eller lördagen. Motståndarna har ju gjort den här resan 3-4 gånger innan. För oss gäller det att komma in i rutinerna och bygga en bra plattform. Det är jätteskönt att vi kan vinna men vi vill ju göra det bättre. Fantasiakt bra jobbat av killarna, säger Puskala till ibnytt.se

Sista matchen mot Finland såg länge ut att bli en övertygande seger för Sverige men Finland kom ikapp och matchen slutade 6-5.

– Mål är så otroligt viktiga i innebandy och hur de fällar under en match. Vi har 5-1 och bjuder på 5-2.  Det blir desperata och går för det till 100% och vi hamnar lite i skyttegravarna.

Laget anlände till Växjö i torsdags och helgen har varit viktig för laget i uppladdningen inför VM i Växjö i maj. Biljetter som släpptes idag måndag.

– Vi har jobbat med två olika matchplaner. En som vi hade under de första 2 matcherna och så ändrade vi mot Finland. Vi har ju en tredjefemma idag mot Finland som jag tror har 10 bollvinster i offensiv zon bara under den andra perioden. För oss är dessa helger jätteviktiga. Vi vill ju vinna matcher och titlar men också för att utbilda och träna spelarna. Nästa gång vi träffas ska vi göra det ännu bättre.

En bra start för det ”nya” U19 laget och nu väntar ytterligare arbete inför Finnkampen i februari och redan nämnda VM.

– Det känns som vi byggt en jättefin grund att bygga vidare på. Nu ska vi följa upp med spelarna i klubblagen och hitta ett sätt att kommunicera för att hålla en dialog. Sen blir det Finnkampen i februari i Skellefteå och läger innan VM.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar