Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

4 mål på 3 minuter avgjorde för Täby

Första 40 minuterna av matchen Täby-Warberg blev jämna där nykomlingen Warberg imponerade mot topplaget Täby. 4 minuter av den tredje perioden räckte för Täby för att avgöra matchen och slutresultatet skrev tillslut till 10-5.

Nykomlingen Warberg har börjat komma in i SSL-tempot och var det bättre laget de första 20 minuterna mot Täby. 0-1 görs av Therese Arneson och 0-2 av Jeanette Nilsson, båda assisterade av Andrea Envall. Täby reducerade sent genom Therése Andersson som gjorde hela tre mål under matchen. Även i den andra perioden följdes lagen åt och känslan var att det saknades skärpa hos hemmalaget. 4-4 efter två spelade perioder och Warberg var verkligen med i matchen. De första 4 minuterna i tredje la Täby in en högre växel och fick maximal utdelning på sina chanser och istället för 4-4 var ställningen 8-4 och matchen var i stort sett avgjord. Slutresultatet skrevs sedan till 10-5.

– Inställningen landade i den tredje perioden. Vi gick in i periodenpausen och tittade varandra i ögonen och sa nu jävlar, skärpning helt enkelt, säger Malin Söderberg till SSLplay.se

Tränare Lars Jedheim är inne på samma spår.

– Inställningen var inte riktigt där som vi haft de senaste matcherna. Vi tog kanske lite för lätt på uppgiften. De är nykomlingar och kämpar och sliter men orkar kanske inte riktigt. Vi går ner på folk och höjer tempot i tredje, säger Lars.

Hela 5 insläppta mål på drygt 6 minuter i den tredje perioden var inget som gladde Warberg.

– Den sekvensen svider förstås rejält. Men vi ska mest minnas att vi i två perioder höll jämna steg med ett topplag och visade att vi har ett spel som håller på den här nivån, sa Wic-tränaren Patric Löfborg till Hallandsnyheter.

Warbergs Jeanette Nilsson är inne på samma spår.
– I två perioder var vi jättebra, sen tryckte de gasen i botten, sa Jeanette Nilsson.

Nu väntar nästa helg för Warbergs del viktigt bottenmöte mot Linköping och för Täby väntar bortamatch mot Rönnby som idag vann mot en annan nykomling, nämligen Tyresö Trollbäcken.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar