SSL-Dam

Täby klättrar till andra plats

Pixbo Wallenstam förlorade och Täby vann vilket innebär att Täby klättrar till andra plats i tabellen. Detta efter en stabil 7-0 seger mot Linköping.

Trots att både Louise Wickström och Jenny Gustafsson saknades i Täby blev matchen mot Linköping en klar seger för hemmalaget där Alexandra Durling gjorde det mycket bra och fick hålla nollan.

Första perioden var till stor del jämn och Linköping lyckades stå emot Täby med sitt aktiva försvarsspel. Dock inte tillräckligt då Täby från start visade på hög kvalitet och gjorde 1-0 efter dryga 5 minuter genom Elin Wickström och det blev även 2-0 innan periodpaus, det genom Therese Andersson som tagit Louise Wickströms plats i förstafemman.

– Vi vet att de håller ett högt tempo. Det går lite snabbt för oss men vi får skärpa till oss lite försvarsmässigt. Det är försvaret vi måste rätta till, sa Linköpings assisterande tränare Nicklas Karlsson efter den första perioden till SSLplay.se

Matchen avgjord

I den andra perioden fortsatte Täby visa upp ett stabilt försvarsspel och ett tempostarkt anfallsspel vilket Linköping inte riktigt hängde med i. Alexandra Durling fortsatte att hålla nollan och trots två utvisningar för Täby lyckades inte Linköping göra någon reducering. Istället var det Täby som vann perioden med 4-0 efter 2 mål från vardera från första och andrafemman.

– Det känns som att vi är klart numret större. Vi sätter våra chanser och resultatet speglar matchen bra. Målskillnad är bra så vi ska gå in i tredje perioden med inställningen att utöka ledningen och bibehålla tempot, sa Täbys tränare Lars Jedheim efter 2 perioden.

Den tredje perioden blev lugna 20 minuter där matchen till stor del spelades av. Det blev ett mål och det 7-0 genom Jennifer Stålhult i powerplay assisterad av Moa Tschöp som var en av matchens bästa spelare. 7-0 efter full tid vilket innebar att Alexandra Durling höll nollan trots 25 skott på mål för Linköping och att Täby går om Pixbo i tabellen upp på andra plats.

– Jag fick bra hjälp av mina medspelare som stoppade många kontringar. Det blir lite tufft mentalt när det inte händer så mycket men jag försöker hålla igång med att snacka mycket, sa Durling efter matchen.

Linköpings lagkapten Anna Wiman hade sin analys klar.

– Det är ett lag som är ganska mycket bättre än det andra idag. Någon boll borde vi kanske fått in men vi är inte riktigt där sista delen av banan. Hon släpper en del returer även om hon gör det bra man vi är inte där och sätter returen. Det sitter nog lite mentalt, vi behöver få en tro på det. Vi behöver också höja kvaliteten på allt vi gör. Just nu har vi inte det på träningar och måste höja kraven på varandra, säger Wiman.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar