Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

8 poäng från Anna Wijk när Mora vann

Det syntes från start att Mora i matchen mot Warberg verkligen ville visa prov på strålande offensiv innebandy där slutresultatet skrev till 13-3. 8 poäng från Anna Wijk vilket innebär poängligaledning.

Mora satte bra fart på både boll och fötter i den första perioden samtidigt som Warberg inte alls var med i matchen. 0-1 kom redan efter 16 sekunder när Anna Wijk tar till vara på en diagonalare som går igenom hela Warbergs försvar. En kanonstart för Mora som i den första perioden trummar på till 5-0, två mål Johanna Holmbom som totalt i matchen gjorde fyra.

– Det var riktigt skönt att få göra lite mål i den första perioden. Det är bra för därute och vi är värda målen. Vi har bra fart på boll och fötter, vi sliter och tar backcheckingen, sa Anna Wijk till TV4sport.

Warberg tränare Patric Löfborg var förståeligt inte lika nöjd.

– Vi får en olycklig start när de nätar efter bara några sekunder. Det är inte den starten vi vill ha mot Mora borta. Vi har vuxit in i matchen men spelar för mycket juniorinnebandy. Nu i pausen fick vi gå in och få fart på spelarna ordentligt. Vi måste visa att vi vill spela innebandy här på bortaplan. Just nu vinner vi inte ens dubblingarna, sa Löfborg.

Trots Löfborgs försökt att få igång Warberg upprepade historien sig med ett mål i första bytet. De här gången redan efter 39 sekunder genom Amanda Wall. Warberg höjde sig dock något dessa 20 minuterna och Andrea Envall gör två mål vilket hjälper föga när Mora gör fyra. 9-2 efter två perioder och matcher kändes sedan länge klar.

Den trejde perioden blir mer av en transportsträcka mot slutsignalen. En transportsträcka där Mora lyckas hålla tempo och fokus och fortsätta bjuda på fin innebandy mot ett Warberg som inte alls var med i matchen. 13-3 skrivs slutresultatet till och det var även bud på mer. 1 mål och 7 assist från Anna Wijk som går upp i poängligaledning.

– Det är kul. Skönt att det kunde släppa idag men framförallt att känna i laget att vi gör en bra match. Poäng är alltid kul men fokus ligger alltid på lagets prestation. Vi har pratat hela säsongen men speciellt inför den här matchen att driva på genom hela matchen. Det var en fokuspunkt och vi kanske inte lyckas helt men gör det bra, sa Anna Wijk.

För Warbergs del var svårt att hitta något positivt.

– Inte jättemycket positivt idag. Det skulle vara att vi skapar lägen men annars är det inte mycket. Vi kommer inte upp i nivå och startar uruselt i den första perioden. Jag tycker vi lyfter oss i den andra men vi måste spela på topp för att hänga med, sa tränare Löfborg efter matchen.

 

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar