Foto: Idrottsfoto
KAIS Mora

Mora: ”Vi ska upp några nivåer till slutspelet”

KAIS Mora som hade stor spelaromsättning inför säsongen har gjort en bra första halva och placerar sig på fjärde plats i tabellen, bara en poäng ifrån andraplatsen. - Någonstans så är det som jag förväntat mig. Vi är med i tabellen vad gäller topp fyra, säger tränare Noél Alm Johansson

KAIS Mora summerar första halvan av årets säsong med åtta segrar under ordinarie tid, två oavgjorda och tre förluster vilket innebär en fjärdeplats i tabellen, bara en poäng ifrån andraplatsen och nio poäng upp till IKSU.

– Någonstans så är det som jag förväntat mig. Vi är med i tabellen vad gäller topp fyra. Sen har vi varit lite ojämna i prestation. Ibland har vi gjort det väldigt bra och ibland har vi mycket mer att önska. Det beror på att vi jobbat in nya spelare och tittat på spelsystemet för att utvecklas ytterligare. Hösten har varit en stegrande process som hackat lite då och då vilket vi varit medvetna om. Jag tycker vi gjort det godkänt och vi har bara en poäng upp till andraplatsen, säger Moras tränare Noél Alm Johansson

Hur är känslan i den processen inför andra halvan? 
– Vi har kvar att jobba på saker. Vi ska upp några nivåer till och har inte spelat några matcher med slutspelskaraktär än så länge. Vi har höga krav på oss själva och man är van att KAIS Mora ibland ska gå som tåget. Vi är noggranna och ska fortsätta ta nästa steg.

Vad tycker du har överraskat positivt? 
– Jag tycker att de nya spelarna har gjort det jättebra. Det kan vara svårt att komma in i KAIS Mora där man ska prästerna på en gång. Moa Andersson har visat ordentligt att hon behärskar SSL, född 00 som hon är. De mer erfarna spelar i vår ryggrad har också fortsatt gjort det bra och Anna Wijk visar hur viktig hon är.

Något som oroar? 
– Inget som oroar direkt. Vi har varit lite kort om folk under perioder men samtidigt har det inneburit att våra duktiga spelare i Allsvenskan har kunnat vara med och få chansen.

Hur ser skadeläget ut i truppen? 
– Mira Wickman närmar sig comeback. Hon tränar för fullt men vi har inte bestämt vilken match det blir ännu. Det kan bli vilken som helst nu efter nyåret. Hon ska känna sig trygg mentalt och det ska vara rätt belastning. Hon kan bli en bra injektion till slutdelen av serien och slutspelet.

Några nyförvärv eller andra förändringar i truppen? 

– Nej inga rörelse åt något håll. Vi känner oss trygga i gruppen och truppen och så har vi stöttning av det allsvenska laget. Vi har bra tryck på träningarna.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar