Endre IF

IKSU vann trots bra målvaktsspel

SSL Dam igång igen efter jul och nyårsuppehåll och det med matchen IKSU mot Endre. En match där Endre stod emot serieledarna IKSU bra och Sophia Lundmark bara släppte in 4 av 38 skott. Det räckte dock inte hela vägen och IKSU segrade med 4-1.

En match som blev en jämn historia då Endre visade upp ett uppoffrande och väl påläst försvarsspel vilket försvårade IKSUs offensiv. Den första perioden blev mållös och det mycket tack vare Endres målvakt Sophia Lundmark som gjorde en mycket bra match i bortamålet. Endre var inte ofarliga i sitt offensiva spel och den första perioden bjöd på underhållande innebandy.

Första målet 2017

I den andra perioden skulle det första målet 2017 göras och det av IKSUs Emelie Wibron vilket du kan se i videoklippet ovan. Ett mål som kom efter ett längre byte med tryck i den offensiva zonen. Endre kom i den andra perioden lite längre ifrån i sitt försvarsspel samtidigt som IKSU gick högre i sitt påmanade av Andreas Harnesk i båset. Matchen första utvisning var på väg att komma men när den avvaktas gör Fjellstedt 2-0 och det blir även 3-0 innan perioden är slut. 3-0-målet är en diagonalare som studsar fram till förre Endrespelare Corin Ruttimann som klipper direkt.

Flera utvisningar

IKSU fick en bra start på den tredje perioden när Myra Aggeståls skott studsar ut framför mål där Frida Nordström står väl placerad och 4-0 görs. En stor del av perioden blev ryckig med flera utvisningar åt båda håll, bland annat en när Sofia Joelsson under sin utvisning går in på planen för tidigt. Flera utvisningar men inga mål inledningsvis och det var inte förrän i de två avslutande powerplay efter 14:15 som Endres reducering kom och det efter en powerplay variant och positionsskifte där inspelet studsar på IKSUs Iza Rydfjälls klubba och in. Några fler mål blev det inte denna första match av andra halvan på serien.

Ny seger för IKSU och en väl genomförd match av Endre som säkerligen har flera positiva delar att ta med sig när de möter enklare motstånd en serieledarna. Framförallt Sophia Lundmarks målvaktsspel då de bara släppte in 4 mål på 38 skott mot serieledarna.