Pixbo Wallenstam IBK

Täbyseger i toppmötet

Toppmöte i Tibblehallen när Täby tog emot Pixbo och det var hemmalaget som skulle visa sig vara starkast och med en 6-3 seger klättra förbi Pixbo upp på andra plats i tabellen.

Toppmöte direkt när serien drog igång mellan Täby och Pixbo. Ett Täby som saknar både Louise Wickström och Jenny Gustafsson och med två debutanter i 17-åringarna Filippa Permbeck och Sanna Ulvhag. Pixbo inledde matchen från start med ett högt försvarsspel och väntandes man-man markering vid mittplan och styrande spets. Täby med ett mer väntande 2-1-2 försvar. Matchens första utvisning drabbar Täby och Moa Tschöp men det efterföljande powerplayet blir mållöst. Spelet är till stor del böljande utan några direkt farliga chanser. Pixbos tränare Jonas Eliasson är inte nöjd och utbrister högt att vi spelar ju bara 20% av vad vi gör på träningarna.

1-0 är snyggt när Täby kontrar och Matilda Sjödin serverar Jennifer Stålhult i en 2 mot 1. Resterande del av perioden blir mållös och hemmaledning 1-0 efter 20 spelade minuter. En period med böljande spel utan direkt farliga chanser.

Två snabba

Två mål skulle det bli i den andra perioden och de båda under matchens två första minuter. Först utökade Täby ledningen till 2-0 när Josefin Ulvhag trampar in med ett långskott. 1:21 kommer Pixbos reducering när Frida Ahlstrand får god tid på sig till vänster om målet och placera in bollen högt. Nästan direkt efter får samme Ahlstrand ett friläge men Emelie Frisk sträcker ut och räddar.

Den andra perioden skulle sedan speglas av flera utvisningar och ryckigt spel. Först åker Pixbo på två minuters utvisning och mitt i den utvisas Täbys Elin Wickström för en tuff tackling i hörnet. När skiftes ska ske från 4 mot 4 till powerplay för Pixbo är de för många spelare på planen och det är på nytt spel 4 mot 4. Noterbart är att när Täby har powerplay punktmarkeras Moa Tshcöp. Täby avslutar den andra perioden starkt med ett par farliga chanser där Sara Hjorting får göra flera kvalificerade räddningar för att hålla nere siffrorna. 2-1 efter två perioder.

Seger för Täby

Täby fortsätter i den tredje perioden att dra ner tempo och säkert rulla i egen zon innan uppspelen kommer längs kanterna. Pixbo som gjort om en del i femmorna försöker gå högt för att vinna boll och kvitterar efter 4:15 när Amanda Lööv Miljevic på studs snyggt skickar in 2-2. Täby skulle på nytt ta ledningen när Elin Wickström med ett långskott gör 3-2 och efter 11:38 tar Jennifer Stålhult fart och gör sitt andra mål i matchen 4-2. Sara Attermos målproduktion innan jul håller i sig även 2017 när hon 15:34 utökar till 5-2 och efter det målet satsar Pixbo allt framåt. Attermo gör även sitt andra mål i öppen kasse innan Pixbo får till en reduceringsboll när Frida Ahlstrand gör sitt andra och ställning 6-3. 6-3 blir också slutresultat när Täby tar en stark hemmaseger.