Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

Nyckelspelare i Täby borta resten av säsongen

Det var en nöjd tränare i Täby efter segern mot Pixbo tidigare i veckan. Dock får laget klara sig utan Jenny Gustafsson och förmodligen även Louise Wickström resten av säsongen.

Tränare Lars Jedheim var nöjd efter segern mot Pixbo och kommenterade toppmötet efter matchen.

– Jag tycker vi genomförde matchen klockrent som planerat. Vi hade scoutat de ganska väl och anpassade oss till deras spel. Det är bra att göra sex mål mot Pixbo och det är vi absolut nöjda med. Vår förstafemma spelar 5+1 och de är byggde för att producera. Vi kallar de för pointline så de ska producera, säger Jedheim till ibnytt.se

Skadeläget för Täby har under en period varit osäkert då två nyckelspelar saknats ett tag. Dels så har Jenny Gustafsson varit skadad länge och även Louise Wickström är borta från spel. Nu finns det mer klarhet i skadorna. Gällande Jenny Gustafsson så skriver Täby på sin hemsida:  ”Det här med att dölja en graviditet med ”skada” är inte helt ovanligt inom idrottsvärlden, nu är det äntligen vår tur! Den ”skadade” Jenny Gustafsson mår hur bra som helst och det gör även hennes lilla bebis”. Grattis hälsar vi från ibnytt.se!

För Louise Wickström så kommenterar Jedheim:

– Det är oklart att Louise kommer tillbaka. Vi vet inte och hon kanske ska opereras så vi vet inte. Det är ett stort frågetecken även för ett slutspel och om det inte blir operation så är det ju väldigt svårt att säga om hon klarar att spela.

Det innebär att Täby har en tunnare trupp och det lär inte bli några förstärkningar utifrån.

– Vi har hämtat upp två från vårt juniorlag och det var den bästa lösningen vi kunde få till. Det är svårt att hitta spelare som kan förstärka truppen och de som kan sitter på kontrakt. Det blir en smidig lösning med att flytta upp så att vi kan vara på tre femmor på träningar. Vi kommer köra på de vi har.

Idag söndag väntar Tyresö Trollbäcken. Ett derby som Jedheim tror kan bli jämnt.

– Tyresö har överraskat positivt som nykomling. Har även fått fram en ny stjärna i Linnea Wiregård som vi får se upp med. Ett derby är alltid roligt och tufft så blir säkert jämt igen, säger Jedheim.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar