Foto: Skärmdump
FC Helsingborg

Comeback i Helsingborg

Efter matchen mot Mullsjö kommenterade FC Helsingborgs sportchef Juha Kivilehto att om något nyförvärv skulle göra så skulle det vara en spelare som förstärker truppen. Idag presenterade det nyförvärvet då Mattias Helgesson gör comeback.

Silly Season fortsätter att bjuda på comebacker. Tidigare idag rapporterade Corren att Amanda Larsson är nära en comeback i Linköping och under torsdagen skriver Helsingborgs Dagblad att Mattias Helgesson gör comeback i Helsingborg. En oväntat comeback då sportchef Juha Kivilehto så sent som igår efter matchen mot Mullsjö kommenterade:

– Transferfönstret stänger ju i januari så vi har ögon öppna men inget på gång. Det skulle vara om vi hittar en spelare som verkligen kan förstärka vårt lag. Vi kommer inte ta hit en spelare för att fylla ut, då kan vi istället flytta upp en junior, sa Kivilehto till ibnytt.se.

Förstärkningen blir rutinerade Mattias Helgesson som slutade spela i SSL 2013 men innan dess har lång meritlista både i SSL och även landslagsspel med två VM-finaler (2008 och 2010). En något oväntad comeback.

– Det är lika oväntat för mig. Det är först och främst att hjälpa till på träningarna, men jag kommer säkert att slåss om en plats och konkurrera. Syftet är inte att jag ska komma in och göra en mirakelskillnad utan att hjälpa till med det jag har byggt upp med min innebandykarriär, med min rutin, säger Helgesson till Helsingborgs Dagblad.

Helgesson har hållit igång med IBK Helsingborg och även tränat med FC Helsingborg under hösten.

– Han är idrottare har tränat hela tiden, inte bara innebandy. Han är inte i 60–minutersmatchform, men det behöver han inte vara än. Han är en spelare som kommer att spela på alla positioner, men jag tror att vi kommer att använda honom mest som center eller back, säger sportchef Kivilehto.

Även om inte matchformen för 60 minuter kanske är där just nu så är det aktuellt med spel på söndag mot Karlstad för vinnarskallen Helgesson.

– Jag vill vinna till varje pris. Även om jag spelar pingis på jobbet vill jag vinna. Det är inställningen som har präglat mig, säger Mattias Helgesson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar