Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Stjärna nära comeback

Linköping är nära att presentera ett nyförvärv av högsta klass då Amanda Larsson är på väg tillbaka i spel. - Vår förhoppning är att allt blir klart under nästa vecka och att hon börjar spela matcher i slutet av månaden, säger Linköpings Linnéa Edstrand till Corren.

Amanda Larsson med 50 landskamper på meritlistan och ett VM guld från 2015 är på väg att göra comeback på innebandyplanen i Linköping. Ett stjärnförstärkning för Linköping som ligger på nedflyttningsplats.

– Hon skulle vara ett jättetillskott för alla lag, självklart, och vi är jätteglada för att hon ville komma tillbaka till oss. Hon har varit med och tränat med oss sen före jul. Vår förhoppning är att allt blir klart under nästa vecka och att hon börjar spela matcher i slutet av månaden, säger Linnéa Edstrand ansvarig för kontrakten i Linköping till corren.se

Självklart är tränare Samuel Rosenkvist glad över den förmodade förstärkningen som förra säsongen gjorde 60 poäng totalt i serie och slutspel.

– Det ger oss en oerhört positiv injektion. Jag tycker att vi har sett de senaste veckorna, när vi dels fått tillbaka flera spelare som Sofia Haglund och Julia Sidklev Persson, fått in Veronica Enenkelova från Tjeckien och snart Amanda Larsson, att stämningen och drivet i truppen är ännu bättre än tidigare, säger Rosenkvist.

Det kvarstår dock en påskrift och några detaljer innan allt är helt klart men beräknad första match är hemma mot Uppsala den 28 januari.

– Om det blir så går hon direkt in i förstafemman med vår nyblivna landslagspelare Anna Wiman. Sen får vi se vem som blir den tredje länken i den kedjan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar