Foto: Peter Selemark (SANIBEL)
#ibsilly

Tvillingsystrar till KAIS Mora

KAIS Mora värvar tvillingarna Clara och Frida Hellgren från IBF Falun.

KAIS Mora har gjort klart med ett tvillingpar till nästa säsong. Det är dock inte tvillingarna Kauppi utan en lokal värvning från IBF Falun i Clara och Frida Hellgren.

— Vi har haft ögonen på Frida och Clara ett antal år nu. Så nu när de blev klara med skolan i Falun så tog vi kontakt med dem. Tvillingarna är hårt arbetande, tekniska spelare med bra spelförståelse Vi är säkra på att de kommer att ta stora steg i sin innebandy utveckling i KAIS Mora och SSL. Så vi förstärker vår trupp med ytterligare 2 guldkorn, säger Börje Sundqvist, damansvarig i KAIS Mora till klubbens hemsida.

De båda med FBC Bollnäs som moderklubb var förra säsongen med och kvalade till SSL med Falun. Clara stod för 16 mål och 15 assist på 18 matcher föregående säsong i allsvenskan damer. Frida stod för 20 mål och 15 assist på 22 matcher föregående säsong. Nu väntar spel i SSL

— Det känns spännande och det ska bli roligt att få känna på spel i SSL med KAIS Mora, säger Clara Hellgren och får medhåll:

— Det känns bra och det ska bli väldigt roligt och spännande, säger Frida.

Förhoppningen är att ta nästa steg i utvecklingen som SM-finalisten KAIS Mora.

— Det blev KAIS Mora eftersom att jag tror att jag kan utvecklas mycket som spelare i och med att man får möta väldigt bra spelare både på träning och match, säger Clara.

Att utvecklas och snabbt komma in i SSL-tempot är en målssättning:

— Mitt mål är att komma in i det nya tempot och att utveckla mig själv som spelare. Jag vill utveckla fysiken för att kunna gå in hårdare i närkampsspelet. Jag behöver också anpassa mitt spel till det snabbare för att hänga med i det nya tempot som SSL innebär, säger Frida.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar