Foto: Per Wiklund
Övrigt

SSL-domaren Wissmans förslag

Rickard Wissman, SSL-domaren var gäst i podcasten Innebandysurr förra veckan där han ger tre konkreta förslag till förbättring och användning av domarna när innebandy utvecklas.

I podcasten Innebandysurr intervjuas SSL-domaren Rickard Wissman där de pratar om rollen om SSL-domaren vilket du läsa om här. Förutom det berör också avsnittet framtid och förbättringar. Ett område där Wissman har flera tankar och idéer.

– Framförallt att vi forsätter utveckla dialogen med klubbarna om domarbiten. För några år sedan när Sverige förlorade två VM-guld så skulle man på nätt sätt ta ett grepp och utveckla innebandyn. Då satte man igång och gjorde det men domarna va inte med. Det skulle jag vilja bryta. Ställ frågan till oss domare. Hur ska ni kunna bidra till att utveckla innebandyn? Hur får vi mer fart och en spännande produkt och inte bara diskutera regler, säger Wissman.

Ett annat förslag som bland annat kommit upp från Warbergs tränare Stefan Smedberg är att införa ett tredomarsystem. Något Wissman kommenterar:

– Tredomarsystem skulle vara superbra, målkameror skulle också var superbra, Tror det finns mycket i kommunikationen mellan lagen vi kan utveckla först. Ett tredomarsystem vore jättespännande. Men man ska tänka igenom hur det ska fungera och hur vi ska kunna lösa antalet domare. Det blir fler domare per match, det betyder att fler domare behövs och det kommer kosta mer pengar. Men sex ögon kommer se mer än fyra.

Ytterligare ett intressant förslag kommer fram och det kopplat till en ökad kommunikation med föreningarna innan säsong.

– Vi kanske ska ta ett tillfälle inför säsong där vi träffar lagen. Alla lagen ska få en liten stund med domarna. Vi får lyssna på vad de tycker och tänker på vad vi ska utveckla och vi får snacka lite regler. Det vore superbra att ha till nästa säsong.

Lyssna de hela resonemangen och mycket mer kring domarskapet i SSL i podcasten Innebandysurr.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar