Foto: Per Wiklund
Malmö FBC

Energin på väg tillbaka i Malmö FBC

Fyra raka förluster för Malmö FBC inför kvällens hemmamatch mot Pixbo. - Vi har haft en jättebra träningsvecka och är redo att ta oss an Pixbo, säger Malmö FBCs tränare Mikael Jeppsson.

Malmö FBC som hade en bra höst har haft det tyngre efter jul och placerar sig på nionde plats i tabellen med 21 inspelade poäng på 16 matcher. Ikväll ställs laget mot Pixbo Wallenstam i Baltiska hallen med förhoppningar om mycket publik både på plats då 180 personer bokat in sig på tacobuffé i hallen och som följer livesändningen med rabatterat pris. En match där Malmö vill bryta förlusttrenden.

– Vi gjorde en jättebra höst och gjorde en jättebra match borta mot IKSU också men efter det har det inte riktigt stämt. Sett till matchen mot Rönnby (förlust 4-2) så hade vi målchanser till att vinna matchen och mot Warberg (förlust 4-5) var det lite sämre i anfallsspelet igen. Det som saknats har varit energin och det har varit lite håglöst. I senaste matchen mot Linköping var energin tillbaka men där är det annat som gör att vi förlorar, säger Jeppsson till ibnytt.se

Ikväll match mot Pixbo. Hur har veckan varit?

– Vi har haft en jättebra träningsvecka och vi har ju även Täby på söndag. Det har varit mycket energi och bra fart och det kan passa oss lite nu att få det här tuffa motståndet just nu. Det är ändå matcher som vi inte förväntas att vinna och förhoppningsvis kan vi använda de matcherna till att komma tillbaka in i ett högt tempo.

I höstas blev det suddenförlust mot Pixbo efter kvittering till 2-2, 19:59 i den tredje perioden. Vad tror du om kvällens match?

– Jag tror Pixbo kommer agera som de gjorde sist. Skillnaden är nog att de kommer vara mer lite mer hela matchen och Jonas kommer nog ha jagat upp de lite grann eftersom de inte var nöjda senast. Det blir nog lite annorlunda idag och det krävs att vi hittar rätt energi i laget, undviker onödiga utvisningar och stänger ner de individuella misstagen. Även om vi lyckas med allt så är det inte säkert vi vinner matchen.

Hur ser det ut i spelartuppen, skador, nyförvärv eller andra förändringar? 

– Tyvärr skada på Tillman och det är oklart när hon är tillbaka. Självklart en kännbar förlust då hon är duktig både på planen och en pådrivare. Isabella Halling har ju flyttat hem och Tanja Bühler tillbaka till Schweiz. Men vi har fått tillbaka My Rosberg som varit på utbyte i Afrika och hon är med i truppen. Annars tittar vi inte direkt på nyförvärv utan vi har en bra trupp som vi tror på.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar