KAIS Mora

Målfest när Mora var på spelhumör

Mora visade hög kvalitet de två första perioderna mot Tyresö Trollbäcken och vann med totalt 13-1. -Jag står och njuter, sa Moras tränare Noél Alm Johansson efter två perioder.

KAIS Mora mot Tyresö Trollbäcken blev en jämn match när lagen möttes i höstas. Något som inte syntes alls när Mora var hemmalag då det blev en riktig målfest och slutresultat 13-1 i Unihoc Arena inför 297 åskådare.

TT lyckades hålla emot Moras offensiv som verkligen var på spelhumör i 3 minuter och 51 sekunder innan målfest fylld med flera fina mål påbörjades. 1-0 genom Amanda Wall och 2-0 genom Therése Karlsson, assisterad mycket fint bakom ryggen av Anna Wijk.

3-0 är också ett riktigt vackert och skickligt mål när Petra Weiss flipppassar över till Johanna Holmbom som på volley sätter dit den. Nyförvärvet från Falun Alva Nordmak skulle även hon hamna i målprotokollet med en assist till Moa Gustafsson till 4-0. Periodsiffrorna skrivs till 5-0 efter ytterligare ett mål av Holmbom. Ett på många ett överlägset Mora redan i den första perioden mot ett stillastående TT.

– Det känns bra. Jag tycker vi jobbar på bra. När vi mötte de borta så slarvade vi lite mer. Nu tycker jag att vi gör jobbet fullt ut mer i försvaret. Vi gör det bra i pressen och de får inte komma förbi oss, sa Amanda Wall till SSLPlay.se efter den första perioden.

Fortsatt spelglädje i Mora

Pigg start av TT i den andra perioden när Julia Croneld tvingar Jenny Axelsson i Moras mål att göra en bra benräddning. Det var också det farligaste TT skapade i den andra perioden som likt den första skulle bjuda på flera klassmål av Mora som verkligen var på spelhumör. 6-0 är riktigt snyggt när Moa Gustafsson flippar förbi backen och placerar in bollen. Mora fortsätter att mala på och periodens sista mål görs av Michelle Wiki som bryter in bakom mål och sätter bollen upp i krysset. 11-0 till Mora efter 40 minuter.

– Vi är just nu lite avklädda och vi får inte tag på dem någonstans. De gör väldigt mycket bra och flera svåra detaljer på ett riktigt bra sätt. Vi har inte den individuella skickligheten till att göra något åt det, sa Bruno Lundberg efter två perioder.

Desto gladare miner hos Moras tränare Noél Alm Johansson.

– Jag står och njuter. Bra kombinationer och bra energi. TT får en jobbig match när vi är på det här spelhumöret. Vi gör väldigt vackra mål och fina kombinationer framåt. Det är frukten av hårt jobb, sa Alm Johansson efter två perioder.

Frislagsvariant av TT

Det var inte bara Mora som skulle göra mål på volley i matchen. TTs Linnea Wiregård smyger upp på bortre vid ett frislag och sätter snyggt TTs första mål i matchen 2:50 in i den tredje perioden. En period där Mora slog av på tempot något samtidigt som TT hämtat ny energi för att avsluta matchen på bästa sätt. Det dröjer till den fjortonde minuten innan Moras första mål i den tredje perioden görs på straff av Anna Wijk (se straffen i spelaren ovan). 13-1 görs med knappt två minuter kvar av Tone Einstulen som gör sitt andra mål för säsongen vilket också är matchens sista mål. En imponerande insats av Mora som verkligen visade spelglädje och kvalitet de två första perioderna.