Malmö FBC

Sjätte raka förlusten för Malmö

Två förluster för Malmö FBC denna helg mot två topplag vilket också innebar sex raka förluster och sex poäng upp till slutspelsplats.

Knapp förlust i fredags för Malmö FBC mot Pixbo med 2-4 och i söndags ny match mot ett topplag då Täby FC stod som motståndare i Baltiska Hallen.

Täby startade matchen bäst och i den sjätte minuten gjordes både 0-1 och 0-2. Innan periodens slut skrevs ställningen till 0-3, två assist av Täbys Sara Attermo som har ett imponerande poängfacit efter jul.

I den andra perioden kom Malmö tillbaka och då Cecilia Di Nardo först gör 1-3 i powerplay och även 2-3 i en period där Malmö kvar klart bättre.

– Under den perioden kändes det som om vi gjorde flera bra grejer. Vi hade också några riktigt bra chanser som vi inte lyckades göra mål på. Det fanns bra energi, men sedan blev det tungt i sista perioden, sa Cecilia Di Nardo till Sydsvenskan efter matchen.

I den tredje perioden la Täby in en högre växel i bolltempot igen och den tidigare nämnda Sara Attermo gjorde två mål. 2+2 av Attermo som klättrar upp på tionde plats poängligan. Slutresultat 3-5 vilket innebar sjätte raka förlusten för Malmö.

– Det har varit en tuff resa i år, men jag tycker vi har grunden för att vinna även om vi för tillfället inte har helheten. Vi släpper in tre onödiga baklängesmål i den första, gör en jättebra andra och sedan är det individuella misstag som avgör i den tredje, sa Malmös tränare Mikael Jeppsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar