Foto: Per Wiklund
Övrigt

Västmanlands viktiga öppna brev

Västmanlands Innebandyförbund la i lördags upp ett inlägg på sin facebooksida med ett tydligt och viktigt budskap. Ett inlägg som delats över 1000 gånger.

Västmanlands Innebandyförbund reagerade med ett öppet brev på sin facebooksida efter att en av deras ungdomsdomare valt att hoppa av sin domarkarriär. Ett inlägg som delat över 1000 gånger med ett viktigt budskap:

Hjälp oss att dela detta inlägg.

Idag har vi fått in ett mail från en av våra jätte duktiga ungdomsdomare som väljer att hoppa av sin domarkarriär pga av allt liv från läktarhåll.

Det är allt gap och skrik från föräldrar, publik och ledare samt spelare som var den bidragande orsaken.

Vi måste bli bättre på att hjälpa våra domare i dessa situationer, vi måste ge dem rätt förutsättningar för att lyckas i sitt domarskap.

Det finns inte en människa i världen som blir bättre av all den negativa kritik en domare får utstå.

Tillsammans måste förening, förbund och publik hjälpas åt att stävja denna hets.

Snälla, sitter ni bredvid någon som gapar och skriker på domarna så våga säga till personerna i fråga att det inte är ok att skrika. Om ni tycker att det känns konstigt att säga till går det att meddela hemmalagets sekretariat, skicka ett mail till oss eller till lagen som spelar och meddela oss vad som hänt så får vi försöks att lösa detta problem tillsammans.

Snälla gott folk låt oss hjälpas åt att få en bättre miljö för ledare, spelare och domare.

Bara för att göra ett förtydligande så finns det bra mycket fler ledare/spelare/publik som sköter sig än de som missköter sig. Ni ideella människor som stöttar är våra hjältar.

Med vänlig hälsning,
Västmanlands Innebandyförbund och Domarkomitten

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar