Foto: Per Wiklund
Övrigt

Alm visade vägen för Linköping

Två mål av Petter Alm i den första perioden fick Linköping på rätt väg som vann kontrollerad över Sirius.

Pigg start första 10 minuter av Linköping borta mot ett Sirius som saknade Bobby Edberg. Stora delar av matchen skulle handla om Petter Alm i Linköping som gjorde 3 plus 1. Första målet är ett misstag från Sirius målvakt Jarno Ihme som kastar bollen rakt ut till Martin Karlsson som serverar Alm. Alm gör ytterligare ett mål innan periodens slut och ställning 1-2.

– Det är väl sådär. Vi skapar en hel del men släpper också en hel del. Kanske tur att vi leder med 2-1. Jag tror vi kommer ta tag i taktpinnen och köra på och leda med ett par pinnar till efter andra, sa Petter Alm efter den första perioden till C More.

Det dröjde till den elfte minuten innan den första av två mål skulle göras. 10:25 skjuter Eric Björk in 1-3, assisterad av just Alm och innan periodens slut har även Matej Jendrisak nätat till 1-4. En svängig period i en match som inte direkt fått fäste och kommit upp i nivå. Linköping dock klart bättre.

– Tur att det bara står såhär. Vi möte höja allt då vi inte är i närheten av Linköping just nu. Vi måste steppa upp rejält, då fötterna inte är med och vi är inte särskilt bra med klubborna heller, sa Jakob Drews efter den andra perioden.

Det blev också en höjning från Sirius i den tredje perioden som försökte pressa på för reducering. Peter Berlin gjorde sitt andra mål i matchen till 2-4. Mer än så blev det inte för Sirius och slutresultatet fastställdes till 2-6 efter två sena mål av Linköping som befäster sitt topplacering.

– Vi kommer ut bra i matchen i inledningen av första perioden. Sen kommer Sirius tillbaka. Andra perioden är ett ställningskrig och vi har lite sämre kontroll där. I tredje så sätter de lite mer press på oss men vi reder ut det till slut, säger Linköpings målvakt Henrik Qvist och fortsätter:

– Vi har fått mer stabilitet nu än i höstas. Mer trygghet i allt från oss målvakter till backar och forwards. Vi har ju inte alls en bra start så det är bra att det är 32 omgångar.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar