Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Amanda Larsson tillbaka ikväll

I kvällens match mot Uppsala är Amanda Larsson tillbaka i SSL och Linköping IBK. -Jag är lite nervös. Det är inte så att jag kommer gå in och göra 17 mål, men jag ska försöka bidra med det jag kan, säger Amanda Larsson.

Får några veckor sedan meddelade Amanda Larsson och Linköping IBK att Larsson gör comeback i SSL. Ikväll mot FBC Uppsala blir comebacken verklighet när Larsson gör sin första match för säsongen.

– Jag är lite nervös. Det är inte så att jag kommer gå in och göra 17 mål, men jag ska försöka bidra med det jag kan. Jag har ändå förhoppningsvis lärt mig nånting på de åren jag spelat på högsta nivå och jag är bara jätteglad att de andra tjejerna tror att jag ska kunna bidra, säger Larsson till Corren.

Linköping på trettonde plats i tabellen med 14 poäng är i största behov av poäng för att klara kontraktet och Larsson är en poänggörare. Förra säsongen gjordes 19 mål och 28 assist.

– Vet inte riktigt. Jag har inte spelat en match på åtta månader, men vet att jag alltid går in med en inställning att ge allt i alla lägen. Jag hoppas att jag med mitt sätt att spela kan visa vägen för de andra och driva på laget. Sen har jag alltid varit poängspelare och ska självklart försöka bidra även med det.

Amanda Larsson som tidigare spelat i landslaget slutade med innebandyn förra säsongen och klargör att det inte är en ny satsning som påbörjats.

– Jag bestämde mig för att sluta efter sista landskampen i Euro Floorball Tour i våras. Jag kände att det var rätt tid, att jag var färdig. Jag stod inför lite andra saker i livet, ville börja plugga och visste inte riktigt hur mycket tid det skulle ta. Jag ville prioritera andra grejer före innebandyn och att gå in halvhjärtat på den här nivån funkar inte. Visst, jag kanske skulle ha flera år kvar på den här nivån men samtidigt måste man vilja lägga ner den tiden och kraften som det krävs. Innebandyn har varit en så stor del av mitt liv så länge att jag vill prioritera annat.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar