FBC Kalmarsund DAM

Täby höll tempot

Serietvåan Täby höll tempot hela matchen mot Kalmarsund och vann med 9-2. - Jag tycker vi kämpar på bra och höll tempot hela matchen så vi får bara nöjda, säger Täby tränare Lars Jedheim.

Suveräna serietvåan Täby mot FBC Kalmarsund blev den klara hemmasegern som förväntades. Kalmarsund var som flera gånger den här säsongen med i den första perioden och ställning 2-0 efter den första perioden. Täby fortsatta att tryck på i den andra perioden när först Sara Attermo gör 3-0 innan Clara Larsson reducerar till 3-1. Täby med mycket boll fortsatte att skapa chanser och Kalmarsund fick anstränga sig för att hålla undan. 5-1 efter två perioden blev till klara 9-2 efter fullt tid. Kalmarsund andra mål av 16-åriga talangen Matilda Abramsson vilket du kan se i spelaren ovan. En säker seger för Täby som forsätter att plocka poäng för att behålla andraplatsen.

– Vi höll tempot väldigt bra hela matchen. Det snackade vi om innan att när vi möter ett lag längre ner i tabellen måste vi hålla tempo. Det är alltid lättare att tända till när vi möter bättre motstånd. Jag tycker vi kämpar på bra och höll tempot hela matchen så vi får bara nöjda, säger Täbys tränare Lars Jedheim till SSLplay.se

Vad tar du med dig från matchen? 

– Vi hade ett bra hemjobb och stoppade deras kontringar bra och det är viktig del i spelet mot ett lag som Kalmarsund som backar hem. Vi hade bra tempo och bra avslut i slottet. Vi skapar ju väldigt mycket målchanser. Deras målvakt var planens bästa spelare.

Täby med en säker slutspelsplats siktar på att behålla andraplatsen.

– Vi vill åt andraplatsen för att få hemmafördel i slutspelet. Det är viktigt. Vi har två tuffa matcher efter uppehållet med Endre borta som är ett bra lag och IKSU är ju också ett bra lag. Det är två väldigt spännande matcher.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar