Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Pixboseger – ”Haft en svacka och vi är på väg ur den nu”

Ett ryck med tre mål i den andra perioden blev avgörande när Pixbo Wallenstam tog viktiga poäng i kampen om slutspelsplats. -Vi gör en ganska bra match offensivt men släpper en del billiga mål, säger Jens Milesson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Warberg IC
6 - 8
Pixbo Wallenstam IBK

Storpublik i Sparbankshallen när Warberg tog emot Pixbo Wallenstam. Ett Warberg i stort behov av poäng fick en kanonstart på matchen med mål av Daniel Karlander redan efter 39 sekunder. Pixbo kvitterade genom Jens Milesson och lagen följde varandra åt i målprotokollet till 3-3 efter den första perioden.

– Jag tycker vi börjar lite sådär. Vi är lite klena i duellerna och släpper lite enkla mål. 3-3 efter första men sen ökar vi på det lite, säger Pixbos Jens Milesson.

I andra perioden kom Pixbo närmare i duellerna och tog över matchen mer. Framförallt mellan den tredje och sjunde minuten fick Pixbo bra utdelning och gick ifrån till ledning 6-3. 5-3 målet gjordes av Albin Jansson vilket innebar hans första i SSL sen övergången från Lindås.

– Vi finner fler dueller och i min femma så ändrar vi lite i uppspelsfasen i andra för att få lite bättre grepp på och kunna etablera bättre tryck. Förstafemman levererar som alltid och det var skönt att få lite utdelning.

Fortsatt målrikt i den tredje perioden där Warberg närmade sig. Efter reducering 6-8 med knappt fem minuter kvar av Robin Blåberg tryckte Warberg på för at komma närmare. Pixbo kunde stänga till i försvarsspelet och få med sig tre poäng hem.

– Hyfsat nöjd med matchen i vilket fall. Vi gör en ganska bra match offensivt men släpper en del billiga mål. Är vi tillräckligt bra defensivt gör de inte mer än 2-4 mål. Såklart viktiga poäng för oss. Vi vill till slutspel och då måste vi börja vinna nu. Vi har haft en svacka och vi är på väg ur den nu. Men matcher måste fortsätta vinnas för att säkra slutspelsplatsen, avslutar Milesson.

Tätt spelschema och ny match väntar för Warberg redan på lördag borta mot Storvreta. Pixbo spelar nästa match på söndag hemma mot Karlstad.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar