Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Mora växlade upp i tredje – ”På semester och fyller år på samma gång”

Karlstad lyckades störa Mora i två perioden. I den tredje växlade Mora upp tempot och gick ifrån till en säker 7-2 seger. - Bra att ha med sig till slutspelet att vi kan växla upp i en tredjeperiod, säger Anna Wijk.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 18:00
KAIS Mora
7 - 2
Karlstad IBF

När Karlstad mötte Mora i höstas vann Karlstad i förlängning och Mora sa efter matchen att det var säsongens sämsta insats. När returmötet spelade i Mora blev det inledningsvis jämnt och det första perioden blev mållös.

– Det är slarvigt och vi har ingen aggressivitet. Vi bjuder på mycket också och slarvar på mittplanen. Vi måste höja oss rejält. Det är bara fem skott på mål och det är riktigt dåligt tycker jag. Vi passar för mycket och de bryter och kan vända, sa Moras tränare Noél Alm Johansson till SSLPlay.se efter den första perioden.

Tempot höjdes något i den andra perioden och båda lagens målvakter gjorde flera bra räddningar. Framförallt Moras Jenny Axelsson fick göra ett bar riktigt bra räddningar. Det dröjde till den fjortonde minuten innan matchens första mål och då var det Karlstad som tog ledningen genom lagkapten Tilda Flodell. Mora kvitterade sent och 1-1 efter två perioder.

Tempohöjning gav resultat

I den tredje perioden gick Mora ner på två femmor och skruvade upp tempot vilket direkt gav utdelning när Moa Gustafsson gör 2-1 vilket är ett riktigt snyggt mål när Gustafsson smyger upp på helt fri på bortre stolpen. 2-1 blev till 6-1 efter dryga 8 minuter och Moras tempohöjning gav stor effekt då Karlstad slarvar både med boll och byten och hade svårt att hänga med i passningsspelet. Efter 6-1 slås tempot av och slutresultatet blir Moraseger med 7-2.

– De två första perioderna vet jag inte vad vi gör. Vi är på semester och fyller år på samma gång. Vi kom upp lite i tempot i tredje men det är synd att det ska behövas i en sån här match men skönt med tre poäng. Det är dra att ha med sig till slutspelet att vi kan växla upp i en tredjeperiod.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar