SSL-Herr

Storvreta vann och Rudd gjorde comeback

Ny seger för Storvreta när Alexander Rudd gjorde comeback i slutet av matchen. - Jag har längtat efter den här tidpunkten att göra comeback, säger Rudd.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:00
Storvreta IBK
6 - 3
Warberg IC

Storvreta i god form mot ett Warberg i stort behov av poäng blev en match utan högt tempo och bländande anfallsspel. Istället en något sömnig match och stundtals avslagen match där Warberg vann skottstatistiken och Storvreta vann matchen. Matchens höjdpunkt för hemmapublken var när Alexander Rudd gjorde comeback i slutet av matchen.

Storvreta hade ledningen med 2-1 efter den första perioden efter att Robin Nilberth gjort mål på straff. Warberg var helt klart med i matchen och visade upp stor vilja.

– Vi kommer ut med bra frenesi och bra fart på benen och har inte några problem att passerar deras trea i förvarsspelet. Där har vi momentum så det var synd att vi fick den där straffen emot oss, säger Warbergs Filip Stenmark.

Storvreta tog sedan över matchen mer och mer och gör 4-2 genom Mattias Samuelsson som lyckas få in en retur, till synes bakom mål.

Hopp gavs till Warberg efter att Storvretas Viktor Andersson åkt ut två minuter för protest och Anton Birgersson gjort 5-3 i powerplay. Närmare än så kom aldrig Warberg och slutresultat skrevs till 6-3. Höjdpunkten i slutet av matchen som gav stort jubel i IFU Arena var comebacken av Alexander Rudd som spelade två byten.

– Jag har längtat efter den här tidpunkten att göra comeback. Jättekul att publiken visar sin uppskattning när man är tillbaka, säger Rudd som lyfter fram lagets försvarsspel som grunden till den goda formen:

– Försvarsspel som har stämt de fyra senaste matcherna. Vi har inte släppt in mer än tre mål. Där någonstans vi måste börja bygga och har vi en trygg grund så kommer offensiven också.

Nu förlust för Warberg vars bottenkollega Höllviken också förlorade.

– Se ljust på det att är väldigt få poäng som behövs till säker mark. Vi vet att för varje förlust så kommer vi närmare en vinst, avslutar Filip Stenmark

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar