IK Sirius FBC

Tre mål på en minut vände matchen för Pixbo

En gyllene minut i andra perioden där Pixbo gör tre mål vände matchen mot Uppsala. - Vi börjar lite knackigt och kommer in i det. Vi vänder matchen i andra och i tredje gör vi det riktigt bra, säger Pixbos Stephanie Boberg.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:00
FBC Uppsala
2 - 6
Pixbo Wallenstam IBK

FBC Uppsala på åttonde plats i tabellen inledda matchen mot Pixbo klart bäst i den första perioden. Med snabba beslut och ett aktivt passningsspel lyckades hemmalaget spela förbi Pixbo och skapa flera farliga chanser mot Sara Hjorting. Pixbo kom samtidigt inte alls upp i tempo i den första perioden och Uppsala tog rättvist ledningen med 1-0 genom Evelina Sparf. Viktiga spelare i Uppsala som utmärkte sig matchen igenom var Klara Molin och Frida Bäfve som med sitt backspel skapar ett lugn i hela laget.

– Vi rör oss mycket och tar nya ytor och vill ha bollen och tar snabba beslut. Möter man ett lag som Pixbo måste vi ta snabba beslut och det tycker jag vi gör i första säger Uppsalas lagkapten Frida Bäfve.

Pixbo klart piggare i den andra perioden där laget går högre i sitt försvarsspel och höjer tempot med boll. Ett spel som presser ner Uppsala och ger maximal utdelning mellan 14:52 till 15:51 då Pixbo vänder matchen från underläge 1-2 till ledning 4-2. 3-2 målet görs direkt efter tekning av Emmelie Södergren.

– I första perioden är vi lite slarviga och väljer att passa istället för satt skjuta och utnyttjar inte det vi är bra på. I andra lyfter vi oss och tar lägen när vi ska och höjer bolltempot och då hänger de inte riktigt med på andra sidan idag, säger 2-2 målskytten Stephanie Boberg i Pixbo.

Uppsala fortsatte att skapa chanser och Hjorting gör flera frilägesräddningar. I den tredje perioden tilldelas Uppsala straff som Hjorting räddar och i det efterföljande boxplayet för Pixbo lyckas Linda Andersson göra 5-2 och luften går ur Uppsala. Eftersom Malmö också förlorade har Uppsala fortfarande 6 poäng ner till Malmö som jagar sista slutspelsplatsen.

-Vi har sex poäng ner till Malmö och vi möter Malmö här på hemmaplanen. Trots förlust idag så trivs vi att spela här i IFU arena och tvålar vi till Malmö då tror jag absolut vi går till slutspel, avslutar Bäfve.