Foto: SportX8/Arkivfoto
SSL-Dam

Warberg skrällde mot Täby

Warberg skrällde och vann mot Täby. -Jobbet och energin i försvaret är grunden till att vi vinner matchen, sa Warbergs tränare Patric Löfborg, till Hallands Nyheter
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 15:00
Warberg IC
6 - 5
Täby FC

Bottenlaget Warberg mot serietvåan Täby blev inte den självklara seger för bortalaget som kunde förutspås med tanke på tabelläget. Istället stod Warberg för en superskräll och tog tre oerhört viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt.

– Det är så jävla skönt. Vi kämpar hela matchen igenom, sa Warbergs Ebba Blomén till Hallands Nyheter. 

Strategin för att rå på Täby var tydlig:

– Vi skulle hålla tight i vår box, hålla dem ute i sargerna. De skulle få spela runt oss och vi skulle få våra lägen. Täby är ett oerhört rörligt lag, men jag tycker att vi får kontroll på dem efter ett tag, förklarar Blomén.

En strategi som gick bra då lagen följdes åt matchen igenom i målprotokollet. 3-3 efter den första perioden utvecklades sig till 4-5 efter 40 spelade minuter. I den tredje kvitterade Andrea Envall och med fem minuter kvar gör Therese Arneson segermålet.

– Vi snor många bollar och ställer om på ett fantastiskt sätt. Vi sätter försvaret och sårar dem för att de går upp i banan. Jobbet och energin i försvaret är grunden till att vi vinner matchen, sa Warbergs tränare Patric Löfborg.

En riktig skräll av Warberg som tog viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt.

– Vi har jättemycket lägen som vi inte har fullt fokus i och missar. Men jag orkar inte tänka på det nu, jag är bara så glad. Vi möter ett av Sveriges bästa lag och är nykomlingar i SSL. Vi har haft många matcher där vi mött topplagen och varit nära men inte lyckats knyta ihop säcken. Men idag gjorde vi det, säger Löfborg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar